Pocetna Društvo U subotu akcija “Eko patrole”

U subotu akcija “Eko patrole”

606
1
Podelite

Akcija prikupljanja starog papira, kartona i plastike, u organizaciji “Eko patrole” biće održana u subotu, 20.novembra od 11 do 16 časova u dvorištu OŠ “Dušan Jerković”.

Dođite i pridružite nam se u akciji „Deca recikliraju“, pozvali su organizatori.

Aktivnost je deo projekta “Deca recikliraju” koji se sprovodi u okviru projekta “Zeleni inkubator” koji  sprovode Mladi istraživači Srbije, Beogradska otvorena škola i Inženjeri zaštite životne sredine, uz finasijsku podršku Evropske unije.

“Cilj projekta jeste podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod najmlađih. Naše ciljeve planiramo da ostvarimo kroz održavanje:

– akcija organizovanog prikupljanja sekundarnih sirovina,

– edukativnih radionica sa učenicima

– radionica sa drugim školama na teritoriji našeg grada,” saopštili su organizatori.

Oni žele da svako da svoj mali doprinos, da bi rezultati bili vidljivi i dugotrajni.

1 komentar

  1. Svest ćemo podizati kod najmlađih, kako to vizionarski zvuci, dok će matorci ložiti mazut i ugalj sa 40% gline, a Đetinja ostade fekalni kolektor, dok sredstva za pistrojenje odoše u Leskovac. Malo srama i stida povremeno nije na odmet. Ostavite decu na miru. Ne treba oni da brljaju po smeću. Imate armije botova na državnim jaslama, pa ih izvedite u akciju čišćenja. A ima i ko negde prima plate za to, te ako ima malo izvršilaca, podignite administraciju iz tih preduzeća, pa neka čiste. Ima i komunalna inspekcija i policija, svi na platama, pa neka kažnjavaju one koji bacaju smeće! Ja mojoj deci ne dam da skupljaju otpatke po Plaži i sl. sa vrtićima, ili šlolama, a u školskom dvorištu ko baci neka skupi, imaju kamere, a ne da se od malih nogu uči da su jedni mangupi da bacaju, a drugi debili da skupljaju!!!

Ostavite odgovor