Pocetna Ekonomija Za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja

Za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja

781
0
Podelite

Kreativni tim projekta „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja ENHANCE“ poziva mala i srednja preduzeća sa područja Zlatiborskog okruga i Sarajevske makroregije da se prijave za učešće u ovom projektu koji nudi brojne benefite od razvoja kapaciteta za procenu tržišta, inovacija, brendiranja do saradnje i komercijalizacije MSP iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije

Naime, u toku je realizacija projekta „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja ENHANCE“ koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. Implementatori su Privredna/ Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga i Centar za edukaciju i podizanje svesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – „Energis“. Implementacija je zvanično počela 1. jula ove godine i aktivnosti će trajati 24 meseca.

Cilj projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga kroz razvoj kapaciteta za procenu tržišta, inovacija, brendiranja te saradnju i komercijalizaciju MSP iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije.
Telo za ugovaranje projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Kreativni tim projekta poziva mala i srednja preduzeća sa područja Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga da se prijave za učešće u ovom projektu a to mogu učiniti putem linka http://skr.rs/z78H.

Jedna od aktivnosti, predviđena realizacijom ovog projekta je i poseta sajmovima, a prva je krajem ovog meseca. Zapravo, od 24. do 27. novembra u Bursi se održavaju sajam automatizacije Bursa Automation Fair, Internacionalni sajam za obradu metala Bursa Metal Processing Technologies Fair i sajam za obradu lima Bursa Sheet Metal Processing Tehnologies Fair. S obzirom da su se uključile u projekat, ovom prilikom će četiri kompanije iz Zlatiborskog okruga iz metalskog sektora „Termoenergetika“ doo Požega, „Koform“ doo Užice, „Feropromet“ doo Užice, Dant sztr Užice, imati priliku da posete sajmove u Bursi. Posetioci sajma moći će da vide mašine za obradu i rezanje metala, sisteme za automatizaciju, kontrolu i mjerenje kvaliteta, hidraulične i pneumatske sisteme, alate i opremu za zavarivanje, busilice, a takođe i sisteme za proizvodnju električne energije, rasvetu, opremu za elektronsko ispitivanje.