Pocetna Kultura Saradnja na radost publike

Saradnja na radost publike

858
0
Podelite

Užička pozorišna publika imaće priliku u narednom periodu da, osim predstava u produkciji svog, Narodnog pozorišta Užice, jednom mesečno uživa i u predstavama nastalim u produkciji beogradskog „Beoarta“ a koje se već prikazuju na scenama ne samo beogradskih, već i pozorišta širom Srbije

Zahvaljujući saradnji užičkog Narodnog pozorišta i „Beoarta“, publika će već 10. decembra imati priliku da pogleda predstavu „Crvena“, a onda će narednih meseci na užičkoj sceni biti izvedene i predstave „Balava“, „U agoniji“, „Zaboravljene“, „Histerija“ i „Severoistok“. „Beoart“ je agencija koja se od 2015. godine bavi menadžmentom u kulturi, kako plasmanom tako i produkcijom predstava, snimanjem TV serija, edukativnih emisija, ali i zastupanjem autora u sklapanju posla. Vlasnik i osnivač agencije je producent Boris Mišković sa kojim je užičko pozorište izgradilo dugogogodišnju korektnu i prajateljsku saradnju a koja je započela još u vreme kada je Mišković radio u „Grad teatru“ Budva.

FOTO: Nenad Kovačević

-Mišković je na najbolji mogući način, uloživši sopstveno znanje i kapital počeo da sa najboljim beogradskim glumcima, rediteljima i drugim saradnicima, pravi predstave visokog umetničkog dometa. A u vreme korone naša pozorišta koja nemaju dovoljno sopstvene produkcije iz više razloga, pre svega budžetskih a i zdravstvenih, pokušavaju da deo programa nadoknade nalazeći predstave na pozorišnom tržištu. „Beoart“ je imao svoju ponudu pa je naše, užičko, kao i pozorište u Somboru, Šapcu, Kruševcu, Nišu i mnoga pozorišta u Srbiji pored beogradskih kao što su Beogradsko dramsko, Atelje 212, JDP, Zvezdara teatar, počeli saradnju sa „Beoartom“. Zahvaljujući tome publika će imati priliku da vidi jedan vrlo širok i kvalitetan repertoar – kaže direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović navodeći da će užičko pozorište negovati i razvijati ovu saradnju koja se može realizovati i u vidu koprodukcije ukoliko to ekonomski i drugi uslovi dozvole. Osim toga, „Beoart“ će pomoći da repertoar užičkog pozorišta bude prisutniji na pozorišnom tržištu Beograda i Crne Gore.