Pocetna Politika Posle raspuštanja užički SNS dobio povereništvo   

Posle raspuštanja užički SNS dobio povereništvo   

1383
0
Podelite

Za poverenike Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Užicu imenovani su dr Jelena Raković Radivojević, koja obavlja funkciju  gradonačelnice Užica i Slobodan Šiljković,  gradski većnik za saobraćaj  i direktor regionalne jedinice Pošte Srbije koja obuhvata  Užice, Valjevo, Šabac.

Užički odbor SNS-a raspušten je 9. novembra ove godine, mada su ranije u nekoliko navrata iz vrha stranke i Izvršnog odbora stizale najave da će biti rasformiran.

Povodom imenovanja povereništva dr Jelena Raković Radivojević je rekla da će novi tim na čelu SNS-a odgovoriti svim izazovima koji budu pred strankom i njenim članstvom.

– Gradski odbor SNS-a koji je raspušten, nije raspušten zato što nije dobro radio, naprotiv. Na prethodnim izborima smo postigli najbolje rezultate u Užicu, ali moramo dati šansu i mladim ljudima, kao i onim iskusnim koji imaju snage i energije u cilju stvaranja uslova da svi građani Užica žive što bolje   – rekla je dr Raković Radivojević.

Ona je pojasnila  da je prethodni Gradski odbor SNS raspušten, ne zato što nisu bili postignuti dobri rezultati već što se mora održati nivo i postići još bolji rezultati na sledećim predsedničkim i parlamentarnim izborima.

– Decidno tvrdim da prethodni užički SNS-a nije raspušten zato što nije radio dobro, ali mi želimo da radimo bolje – ponovila je poverenica u odgovoru na novinarsko pitanje i dodala da odbor nikada nije bio jedinstveniji nego što je sada i da u njemu više ne postoje nikakve struje.

Gradski odbor SNS-a u Užicu ima 7500 članova, a raspuštanjem prestao je da postoji Gradski odbor od sto članova i sve ingerencije prešle su na dva poverenika koji bi trebalo da sprovedu reorganizaciju odbora.

Raković Radivojević je na konferenciji za štampu istakla da je politika Aleksandra Vučića vratila uglad Srbiji u svetu, finansijske stabilnosti i realizacije dugoočekivanih višedecenijskih projekata u državi i u Užicu i da snažna podrška Predsednika i Vlade Srbije daju smelost za bolje planiranje i da što se planira i realizuje.

Užički SNS u toku prethodnih godina bio je još jednom raspušten kada je za poverenicu imenovana Ivana Stojiljković, kasnije narodna poslanica ove stranke, a pre imenovanja aktuelnog povereništva na čelu gradskog odbora bio je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica u prethodnom mandatu i aktuelni narodni poslanik ove stranke.