Pocetna Društvo Volonteri kompanije AbelaPharm u Domu zdravlja Užice

Volonteri kompanije AbelaPharm u Domu zdravlja Užice

664
0
Podelite

Shvatajući u potpunosti postojeću situaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji, uz ogromnu želju da pomognu da se obezbede što bolji uslovi lečenja dece i odraslih, zaposleni iz kompanije AbelaPharm pokrenuli su humanu akciju ‘’Okrečimo zidove, očistimo pluća’’. U ovaj projekat je uključen Zdravstveni centar Užice u kojem je ovog vikenda organizovano sređivanje pedijatrijske Covid ambulante.

Ovim povodom je načelnica pedijatrije DZ Užice, dr Novka Garabinović-Vukašinović, izjavila: „Ponosna sam na činjenicu da u našoj ustanovi rade timovi najboljih lekara i medicinskih tehničara za dečju i odraslu populaciju. Svi znamo da su pored stručnosti, izuzetno važni i uslovi u kojima se leče naši pacijenti. Zbog toga svakodnevno radimo na njihovom unapređenju. Ovom prilikom želela bih da se zahvalim farmaceutskoj kući AbelaPharm, koja je prepoznala važnost i svojom donacijom i učešćem pomogla da se prostor pedijatrijske ambulante DZ Užice osveži i obnovi. U ime mališana, osiguranika naše zdravstvene ustanove, i u ime zaposlenih zahvaljujem se na ovoj donaciji.“- istakla je na dr Novka Garabinović-Vukašinović.

Kompanija AbelaPharm kontinuirano vodi računa o najmlađim članovima našeg društva i posebnu pažnju pridaje njihovom zdravom i srećnom odrastanju. Ovo je osma u nizu akcija tokom koje su obnovljene pedijatrijske ambulante širom Srbije. Ova akcija započela je obnovom dečje ambulante DZ Sjenica. Prošle nedelje je okrečena  Covid ambulanta u Požegi, a ove u Užicu. U narednom periodu akcija se nastavlja u Domovima zdravlja u Nišu, Topoli, Ubu, Boru i drugim gradovima širom Srbije, istakla je Slavica Matović Zečević, regionalni menadžer kompanije AbelaPharm.