Pocetna Društvo Sve ulice i putevi u Užicu prohodni

Sve ulice i putevi u Užicu prohodni

604
0
Podelite

Sve ulice i lokalni putevi na području Užica su prohodni. Snega nema na kolovozima, ali su vlažni, pa se savetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Od sinoć u 20 časova ekipe JKP “Niskogradnja”  su na gradskim ulicama i putevima kako bi se blagovremeno očistio sneg sa kolovoza i obezbedilo normalno funkcionisanje saobraćaja, a pre svega javnog gradskog i prigradskog prevoza.

U okviru prvog prioriteta čićšene su i posipane ulice u visokim zonama, kažu za Radio Užice u “Niskogradnji”. Na terenu su bila tri vozila i traktor, sa svom pratećom opremom.

Ulice se čiste prema prioritetima, odnosno usvojenom programu zimskog održavanja puteva i ulica na teritoriji grada.

Zbog najavljenih niskih temperatura u toku noći posipani su rizla i so, a JKP Bioktoš radi na održavanju trotoara i javnih površina, saopšteno je iz JP “Užice razvoj”. Iz ovog preduzeća mole sugrađane da budu maksimalno oprezni i brzinu prilagode trenutnim uslovima.

Zbog mokrog snega došlo je i do kvarova na niskonaponskoj mreži, većinom na seoskom području, kažu dežurni u EPS-u- Deo potrošača od Bele Zemlje ka Ponikvama jutros je bez struje. Ekipe EPS-a su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.