Pocetna Društvo „Od studenta do preduzetnika“

„Od studenta do preduzetnika“

368
0
Podelite

Udruženje studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu organizovalo je dvodnevnu tribinu „Od studenta do preduzetnika“ u okviru projekta koji je podržan od Grada Užica.

Prvog dana na tribini su učestvovale bivše studentinje Pedagoškog fakulteta koje su pokrenule svoje privatne biznise Irena Kostić i Milena Stanojević iz „Spajalice“ , Violeta Tomašević „Školica kockica“, Jelena Lukešević i Nataša Jezdić „Montesori vrtić“. Gošće su svoje iskustvo prenele sadašnjim studentima i izazvale njihovo interesovanje, navode iz Udruženja studenata.

U okviru drugog dana tribine Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Užica studentima je pružila informacije o konkretnim koracima pri pokretanju svog posla.

Studenti su imali priliku da na konkretnim primerima vide kako izgleda kada se uplovi u preduzetničke vode.

-Drago nam je što smo imali priliku da čujemo iskustva iz prve ruke, posebno je zadovoljstvo što ta iskustva dolaze od nekoga koje je završio naš fakultet. Naša profesija se uglavnom vezuje za državne ustanove, ovo je ipak izlaženje iz okvira. Iskustva i savete koje smo čuli ove dve večeri nam mnogo znače i potstakli su nas na razmišljanje- rekla je Nikolina Šaponjić, članica Udruženja studenata Pedagoškog fakulteta.

Ostavite odgovor