Pocetna Društvo Donacija za tri užičke porodice

Donacija za tri užičke porodice

811
0
Podelite

Zaposleni u užičkoj ekspozituri kompanije Viner štediše osiguranje su izdvojili novac kako bi ulepšali novoogodišnje i božićne praznike mališanima iz tri ugrožene porodice iz Užica poručivši im da nisu sami i da neko misli na njih. Darovi su stigli na prave adrese posredstvom Kola srpskih sestara Užice koje je prihvatilo predloge užičkog Udruženja “Roditelj”.

Ovom prilikom, darovima su obradovani jedanaestogodišnji Aleksandar bez roditelja iz Drežnika, dvanaestogodišnji Anđelko, sedmogodišnji Vuk, Zdravko star šest godina i njihov samohrani otac Marko. Zahvalni su na poklonima i osmogodišnja Milica, petogodišnji Petar i njihova mama Ana Ristović.

Lanac dobrote se širi po Srbiji, ukazao je Sanjin Greda, regionalni direktor Viner štediše osiguranje za centralnu Srbiju, pojasnivši da tom akcijom u Užicu, Čačku, Subotici, Kragujevcu, Novom Pazaru, multinacionalna kompanija teži da bude društveno odgovorna.

– Sarađivali smo sa Kolom srpskih sestara i u drugim gradovima i ta se saradnja pokazala kao jako dobra i kvalitetna, odgovorna i iskrena i zato smo odlučili da poverenje ukažemo Kolu koje i bez nas u Užicu pokazuje jako veliku humanost svojim radom i delovanjem, izjavio je za Radio Lunu Greda.

Slobodanka Mira Stanković Ćirković, predsednica užičkog Kola srpskih sestara, istakla je da je gest zaposlenih praznik ne samo deci nego i sestrama u udruženju.

-Kolo srpskih sestara se godinama, bez ikakve nadoknade, trudi da ublaži nedaće ranjivih. Zadovoljna sam jer sam videla da i u trenucima kada sestre nisu angažovane građani jesu i žele da pomognu porodicama kojima je pomoć potrebna, naglasila je predsednica Kola srpskih sestara Užice.

Razmenivši plakete i zahvalnice u znak zahvalnosti, dugoročnu saradnju su najavili predstavnici užičke podružnice Kola srpskih sestara, čiji je rad obnovljen pre skoro 30 godina, i Viner štediše osiguranja, sa oko 20 zaposlenih u poslovnim jedinicama u Užicu, Požegi i Bajinoj Bašti, koji su poznati po životnom, a nude i dobrovoljno zdravstveno i imovinsko osiguranje, uz sigurnost životnih vrednosti pojedinca.

J.P./R.P.