Pocetna Društvo Saglasnost na poslovanje “Bioktoša i “Vodovoda”

Saglasnost na poslovanje “Bioktoša i “Vodovoda”

605
0
Podelite

Gradska skupština Užica dala je saglasnost na poslovanje “Bioktoša” i plan investicija za narednu godinu koje se odnose na završetak rekonstrukcije i pokrivanja Zelene pijace.

-Za ove radove planirano je 40 miliona dinara koje će “Bioktoš” finansirati iz kredita sa 20 miliona, dok će subvencije lokalne samouprave iznositi isto toliko. U saradnji sa gradom “Bioktoš” će postaviti polupodzemne kontejnere u vrednosti 5 miliona dinara i finansirati nabavku ruku za pražnjenje kontejnera iz sopstvenih sredstava – naveo je Ristanović. U rekonstrukciju Zalene pijace ovo preduzeće do sada je uložilo preko 100 miliona dinara sopstvenih sredstava.

Odbornici opozicije, stranke “Zavetnici”, Aleksandar Vučićević i Vladan Virijević kritikovali su izveštaj koji nisu podržali. Vučićević je podsetio da je projektovana dobit “Bioktoša” ove godine iznosila 758.000 dinara, a za 2022. godinu 26 miliona dinara i kredit od 25 miliona dinara.

Virijević iz stranke “Zavetnici” je insistirao na povlačenju ove tačke sa dnevnog reda zbog greške u delu iskazanih neto zarada rukovodstva gde je u dokumentima navedeno 140.000 umesto 104.000 dinara, što je objašnjeno tehničkom greškom i argumentom da je prikazan iznos zarada u finansijskom planu ispravan.

Odbornici su dali saglasnost i na finansijski plan i poslovanje “Vodovoda” i planirana ulaganja od 73 miliona dinara za rekonstrukciju vodovoda, u ulici Solunska, Drinska, Milivoja Marića u Sevojnu i u drugim ulicama. U rekonstrukciju magistralnog vodovoda u Sevojnu planirana su ulaganja “Vodovoda” od 40 miliona dinara, naveo je direktor Duško Ljujić koji je i ovom prilikom posle diskusije jednog opozicionog odbornika rekao da Užičani piju ispravnu vodu i da izražava protest što ,se neistine iznose za skupštinskom govornicom i da ne treba politizovati tako ozbiljnu temu kao što je voda. Kapitalna ulaganja iz republičkih i donatorskih sredstava odnose se na zamenu čeličnog cevovodu u Sevojnu u iznosu od 140 miliona dinara, od čega je učešće “Vodovoda” 40 miliona, a ostalo Kancelarije za javna ulaganja.

Odbornik “Zdrave Srbije” Avram Ilić rekao je da se stiče utisak da se poslovni planovi i jednog i drugog preduzeća prenose iz godine i godinu, prepisuju i da su gotovo istovetni. Odbornik stranke “Zavetnici” Dragoljub Ponjavić postavio je pitanje zamene azbestnih cevi i rekao šta znači Fabrika vode bez zamene azbestnih cevi? On je rekao da “Vodovodu” zamena treba da bude prioritet s obzirom da u mreži podstoji preko 40 kilometara azbestnih cevi.

Direktor “Vodovoda” je odgovorio da se rekonstrukcijom vodovoda po ulicama menjaju i azbestne cevi i da će tako biti i sa Ulicom Milivoja Marića.

“Gradska toplana Užice” nastavlja sa izradom tehničke dokunentacije za kotlarnicu “Međaj”. Planirani su prihodi od 542 miliona dok su ove godine iznosili oko 513 miliona dinara.

Data je saglasnost na plan poslovanja JP “Užice razvoj” sa 32 zaposlena u kome planiraju prihode i rashode od 64 miliona dinara dok su ovogodišnji iznosili 52 miliona dinara.

“Bečej prevoz” je jedina firma koja se odazvala na konkurs za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije za gradski i prigradski prevoz i o tome odbornici raspravljaju u popoidnevnom delu zasedanja.