Pocetna Društvo Nova e-usluga za osobe sa invaliditetom

Nova e-usluga za osobe sa invaliditetom

549
0
Podelite

Na portalu eUprava dostupna je nova usluga za podnošenje zahteva za izdavanje parking karte i parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Zahvaljujuci ovoj usluzi, osobe  sa invaliditetom, roditelji i staratelji maloletnih ili osoba sa invaliditetom koje su lišene poslovne sposobnosti, na jednostavniji i brzi način ostvaruju pravo na korišćenje parking nalepnice za osobe sa invaliditetom, kaže Ana Đokić, sekretar Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga u Užicu.

-Ovakvim podnošenjem zahteva izbegavaju se dodatne procedure koje su podnosici zahteva imali do sada: prikupljanje neophodne dokumentacije, nepristupačost  zgrade lokalne samouprave  gde su se zahtevi podnosili i dodatna čekanja na rešenja po kojima su se izdavale nalepnice za parking mesta, kaže Đokićeva.

Podnošenje elektronskog zahteva omogućeno je u 33 lokalne samouprave, a korisnicima parking nalepnica stiže na kućnu adresu,

U Zlatiborskom okrugu, tu mogućnost imaju građani Užica i Čajetine.

-Nadam se da će i ostale opštine u Zlatiborskom okrugu slediti primer ove dve lokalne samouprave i omogućiti osobama sa invalititetom sa njihove teritorije, kao i njihovim roditeljima ili starateljima da na efikasniji način ostvare pravo na parking kartu, kaže Ana Đokić.