Pocetna Politika Zašto Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu?

Zašto Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu?

644
3
Podelite

Iz Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici podsećaju da u svesni da Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu i to sve krivicom rukovodstva grada iz vremena osnivanja preduzeća Užice gas, koje je od samog starta nakaradno osnovano i na štetu građana Užica. Smatramo da je konačno došlo vreme da se prekine sa praksom da Užičani godinama unazad plaćaju najskuplji gas i zbog toga tražimo od rukovodstva grada Užica, da utiče na Užice gas kao suvlasnik preduzeća i omogući jeftiniji gas građanima, ili da makar izjednače cene sa gradovima u regionu. Na ovu temu se prirodno nadovezuje pitanje subvencije za priključke za gas i mi od gradske vlasti očekujemo da obezbedi veće subvencije za priključke, jer smo svedoci ogromnog aerozagađenja koje se mora mnogo brže i efikasnije rešavati, u odnosu na ovo što je urađeno u prethodnih 10 godina!

Gradsko rukovodstvo mora da odgovori, kada i na koji način planira da voda u reci Đetinji bude sanirana od štetnog uticaja algi i kada će Užičanima konačno biti omogućeno da ponovo koriste plažu, kao jedno od najlepših kupališta u zemlji? Svedoci smo godinama unazad, da problem na akumulaciji brane Vrutci u vezi sa  nastankom algi nije rešen, i da gradsko rukovodstvo nema ideju, kako ga rešiti. Zbog toga su građani Užica lišeni mogućnosti da imaju nalepše kupalište, koje su imale naše starije generacije sugrađana, decenijama unazad. Takođe, ogromna sredstva su izdvojena za pravljenje bazena na plaži, a znamo da voda u reci nije ispravna za kupanje, pa nas zanima da li će se bazen puniti gradskom vodom ili vodom iz reke?

U ovom saopštenju bi se dotakli i našeg gradskog F.K. Sloboda, pošto je skoro izabrano novo rukovodstvo. Ponos Užica, još uvek se pronalazi posle nesrećne fuzije sa F.K. Sevojnom. Ostao je rekonstruisan stadion, novi klub formalno pravno, ali iste slabosti. Nepostojanje travnatih pomoćnih terena, skroman stučni trenerski kadar. Svake godine slušamo da su prioritet seniori, prvo mesto, proboj neke lige, a nikada rad sa mlađim selekcijama! Članarine za decu koja treniraju su papreno visoke, i svedoci smo da se pojavljuju neki drugi klubovi iz neposrednog okruženja, koji na svaki način pokušavaju da odvuku naše talentovane fudbalere iz Užica. Prioritet treba da bude na tome da se zaustavi odlazak naše dece, koja bi u budućnosti sigurno bila nosilac sportskih uspeha kluba. Od novog Upravnog odbora očekujemo da se koncept kluba postavi temeljno, na zdravim sportskim osnovama, jer ništa se kvalitetno u sportu ne može uraditi brzo. Jedno je sigurno –Užičani vole Slobodu neizmerno, bez obzira u kom rangu igrala”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici.

Zavetnici čestitaju svim sugrađanima Srpsku Novu godinu, sa željom da nam nova godina bude mnogo uspešnija i bolja u odnosu na prethodnu, ispunjena ljubavlju i odličnog zdravlja!

3 Komentari

  1. Nema izbora dok se ne raspakuju sve tri sluzbe i ne otvore svi dosijei! Da prvo vidimo ko osniva ovakve stranke, ko ih vodi, kome polazu racune itd. A to znaci nikad, zato deco paljba odavde da vam takvi i ovakvi ne bi krojili kapu!

  2. Znamo ko su, a znamo i na kako su došli do odborničkih mesta. Zavetnici su do sada tri puta izlazili na republičke izbore i ni jednom nisu prešli cenzus. Prvi izlazak na izbore je bio u koaliciji “Patriotski front” sa Božodarom Pelevićem, za koga se zna da je Arkanovac. Postoje indicije i da je gospođa Đurđević Stamenkovski pre osnivanja Zavetnika bila član Srpske radikalne stranke. Lisica dlaku menja, ali ne i ćud.

  3. Sta ce Uzicanima gas, oni vole da se guse u smogu I dimu, isto tako vole I reku Djetinju od koje su napravili najvecu septicku jamu na svetu , a postoji jos mnogo drugih stvari sto Uzicanima ne treba …
    Jedino je jos ostalo da nam zavetnici pomognu kao sto su i sve ostale politicke stranke ( sekte ) pomogle da se nesto resi i bude bolje ….

Ostavite odgovor