Pocetna Društvo Duplo manja izlaznost u odnosu na junske izbore

Duplo manja izlaznost u odnosu na junske izbore

570
0
Podelite

Do 14 časova odziv glasača u Užicu je 13, 66 odsto što je duplo manje nego na parlamentarnim izborima 21. juna 2020. godine kada je do navedenog vremena na izbore izašlo 26,41 odsto glasača.

Glasanje se odvija u skladu sa referenumskom procedurom i Izbornoj komisiji do navedenog vremena nisu podneti prigovori na tok izbornog procesa koji se odvija u Užicu i Sevojnu.

Prema podacima Gradske izborne komisije do 10 časova u Užicu je izašlo 2,91 odsto glasača, a do 12 časova 7,02 odsto na osnovu rezultata glasanja sa šest reprezentativnih biračkih mesta, što je skoro tri puta manje u odnosu na ranije izborne procese.

Najveća izlaznost je po užičkim selima gde glasači po tradiciji glasaju tokom prepodneva. Tako je u Trnavi do 14 časova izašlo 17,08 upisanih na birački spisak što je veća izlaznost u odnosu na prosek Grada Užica.

U Užicu se glasa na 88 biračkih mesta, a u birački spisak upisano je 64.361 gradjanin, što je za oko 1.100 manje nego na parlamentarnim izborima u junu pre dve godine.

Organizacija CRTA koja posmatra referendumski proces u Užicu prema rečima članova Izborne komisije do 14 časova nije prijavila nikakve nepravilnosti.

Na izbornim mestima 72 u školi “Radoje Ljubičić” i biralištu broj 70 u Gradskom kulturnom centru koje ima 870 glasača referendumsko izjašnjavanje odvijalo se u skladu sa propisanim epidemiološkim merama i nisu registrovane nepravilnosti, ali ni gužva.