Pocetna Društvo Referendum u Užicu i Sevojnu

Referendum u Užicu i Sevojnu

702
0
Podelite

U Srbiji se danas održava referendum o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosudje, pre svega izbor sudija.

Pitanje na koje će se odgovarati sa “da” ili “ne”, glasi “Da li ste za potvrdjivanje Akta o promeni Ustava”.

Sva biračka mesta na području Grada Užica ukupno 88, od kojih na teritoriji Užica 83, a na području Gradske opštine Sevojno 5, otvorena su na vreme, jutros u 7 časova kažu u Izbornoj komisiji Užica.

Na biračkom spisku je 64.361 glasača od kojih na teritoriji grada Užica 58.659, a u Sevojnu 5.702 glasača, podatak je Komisije. Broj glasača je nepromenjen u odnosu na zaključenje biračkog spiska 31. decembra prošle godine, s tim što je do održavanja referenduma jedno lice preminulo, a jedno licenaknadno upisano.

Birački odbori sastavljeni su od predstavnika stranaka koje su zastupljene u užičkom parlamentu, a izborni proces u Užicu prate i posmatrači CRTE.

Izjašnjavanje je počelo u 7.00 časova ujutru i trajaće do 20 časova uveče. Republička izborna komisija izdala je uputstvo o održavanju referenduma u uslovima epidemije korona virusa koje podrzumeva pridržavanje epidemijskih mera.

Izlaznost glasača na osnovu odziva sa pet reprezentativnih biračkih mesta Izborna komisija Užica imaće posle 10 časova u tokom dana još nekoliko puta.