Pocetna Fudbal Fudbaleri Slobode počeli pripreme

Fudbaleri Slobode počeli pripreme

643
0
Podelite

Sa jasnim ciljem, a to je borba za prvo mesto i viši rang, fudbaleri Slobode obavili su prvu prozivku u 2022. godini. Ambijent u timu na startu zimskih priprema deluje kao veoma pozitivan, što bi moglo značajno da utiče na ostvarenje zacrtanog cilja.

Za sada je u timu jedan novajlija, Đorđe Glišović, štoper koji je ponikao upravo u Slobodi, ali je do nedavno igrao u požeškoj Slogi. Klub u planu ima dovođenje još četiri ili pet novih igrača, a nekoliko članova kluba uskoro bi moglo da promeni sredinu.

„Velika mi je čast što sam se vratio u klub u kojem sam proveo prelepih deset godina. Svima nam je u interesu da Slobodu vratimo tamo gde joj je mesto, a to je najviši rang. Svi zajedno pokušaćemo da to i ostvarimo“, kaže Glišović, koji je prošao sve mlađe selekcije užičkog kluba.

Jedan od iskusnijih prvotimaca, Bojan Gajić, veruje da njegovom timu ne treba mnogo kako bi se došlo do željenog cilja.

„Ako nas zdravlje posluži, verujem da možemo ostvariti najviše ambicije. Potrebno je samo malo nadgradnje na sve ovo što smo radili do sada, pa ćemo na leto slaviti prvo mesto“, kaže Gajić.

Šef stručnog štaba, Goran Đukić, kaže da će se čitav pripremni ciklus sprovoditi u zavisnosti od epidemioloških mera. Prvobitni plan uključivao je bazični rad na Zlatiboru, zatim treninge u Užicu, a potom i put u toplije krajeve, Međutim, sve to je pod znakom pitanja.

„Nekoliko igrača nam je prehlađeno, a dvojici uskoro ističe izolacija posle kovida. Jedva čekamo početak. Svako naše okupljanje nosi sa sobom cilj da budemo bolji nego prethodni put. Tako je bilo i tokom prethodnih okupljanja, stoga nam je ambicija jasna – najviši plasman“, rekao je Đukić.

Prvi čovek kluba, Dragan Marjanović, optimista je pred novi ciklus priprema. Smatra da neće biti tragično ako klub ne uspe da se domogne plasmana u viši rang, ali naglašava da će se tome svakako težiti.

„Želimo da igramo dobar fudbal i da što više poboljšamo rad svih u klubu. Ne mislim tu samo na prvi tim, već i na mlađe selekcije. Pritom, učinićemo sve da uđemo u viši rang.“, kaže predsednik Upravnog odobra kluba.

Prvi meč u prolećnoj polusezoni Sloboda će odigrati 5. marta protiv Mačve. Užičani trenutno zaostaju četiri boda za vodećom Slogom iz Požege.