Pocetna Društvo Više od 70 miliona dinara za MZ Turica

Više od 70 miliona dinara za MZ Turica

539
0
Podelite

Grad Užice je budžetom za 2022. godinu obezbedio preko 70 miliona dinara za investicije i infrastrukturne radove na teritoriji MZ Turica. Pored ulaganja u infrastrukturu i nedostajuću fekalnu kanalizaciju u planu je i izgradnja savremenog dečijeg igrališta.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević podseća da je prioritet u ovoj godini nastavak radova na uspostavljanju mreže fekalne kanalizacije, čijom izgradnjom se delom rešava i problem zagađenja reke Đetinje.

“Pored završetka radova na prepumpnoj stanici u ovoj godini oko 130 domaćinstava biće priključeno na primarnu mrežu. Nastavljamo i radove na uređenju korita reke Đetinje i izgradnji obaloutvrda. U ovoj godini dobićemo i veoma važan dokument, Plan razvoja detaljne regulacije, kojim će biti definisani ciljevi razvoja Turice u narednim godinama. Sigurni smo da će ova mesna zajednica dobiti mnogo više novih sadržaja i mnogo bolje uslove za život građana u njoj”.

Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ ističe da će Turica biti veliko gradilište u ovoj godini.

“Odvojili smo 12 miliona za asfaltiranje putnih pravaca i to za završetak ulice Ive Andrića gde će biti urađena komletna rekonstrukcija uz izgradnju kišne kanalizacije. Pored toga biće završeno asfaltiranje ulice pored škole u Turici i asfaltiranje dela Ulice Isidore Sekulić. Očekujemo i da u zavisnosti od potreba MZ  izvršimo asfaltiranje i rekonstrukciju još nekoliko ulica. Takođe, jedna od investicija je izgradnja dečijeg igrališta za koje je opredeljeno 12,5 miliona dinara”

Maksimović dodaje da je Grad u ovoj godini opredelio oko 45 miliona dinara za sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije.

“Izgrađen je glavni kolektor u dužini od 1,3 kilometra, završeno je 80 odsto radova na izgradnji prepumne stanice i naredni korak je priključenje oko 130 domaćinstava u toku ove godine. Naravno nakon početka radova na obilaznici i petlje na Sinjevcu ovaj deo grada biće povezan magistralnim putem sa Zlatiborom. Takođe, ideja je da se uradi komletno obaloutvrda i sanacija korita reke Đetinje u dogovoru sa JP “Srbijavode” i nadležnim institucijama i da se taj prostor osigura, a nakon toga na njemu izgrade odogovrajući sadržaji.”

Svetislav Vermezović predsednik MZ Turica zadovoljan je urađenim.

“Drago mi je što je Grad u prethodne dve godine, što nije bio slučaj ranije, prilično uložio u ovu mesnu zajednicu i nadam se da će nastaviti da ulaže. Ono što je potrebno je da više obratimo pažnju na decu i omladinu, dakle treba nam više sportskih sadržaja. Turica ima sportski teren ali smatram da treba za najmlađe obezbediti mobilijar i igralište. Nadamo se da će početi realizacija projekta Sportskog centra Turica, ali i da ćemo nastaviti sa asfaltiranjem svih ulica koje smo započeli”.