Pocetna Politika Samostalno na izbore sa predsedničkim kandidatom Milicom Đurdjević Stamenkovski

Samostalno na izbore sa predsedničkim kandidatom Milicom Đurdjević Stamenkovski

1146
0
Podelite

Samostalan izlazak Srpske stranke “Zavetnici” na parlamentarnim i predsedničkim izborima i da njen predsednički kandidaat i nosilac liste bude Milica Djurđević Stamenkovski, podržali su odbori ove stranke u Zlatiborskom okrugu.

To je danas saopštio član Izvršnog odbora stranke i koordinator rada za Zlatiborski okrug Vladan Virijević koji je na pres konferenciji rekao da je Okružni odbor doneo jednoglasnu odluku o izlasku i kandidaturi tako da su se na ovaj način i sve priče koje su „spajale“ Zavetnike sa raznim koalicijama pokazale “neistinitim”.

On je naveo da “Zavetnici” imaju formirana 102 gradska odbora u Srbiji i da će u narednih petnaestdana biti formirano još 20 odbora.

– Ovom prilikom želim da pozovem građane da podrže našu stranku na predstojećim izborima i našu predsednicu Milicu Đurđević Stamenkovski kao kandidata za predsednika – poručio je Virijević i dodao da će kancelarija stranke u Užicu od ponedeljka 6. februara svakog radnog dana za građane bitiotvorena od 12 do 16 časova.

Na pitanje o učešću na lokalnim izborima u Sevojnu Virijević je rekao da će “Zavetnici” sigurno na njima učestvovati, ali da će tokom naredne nedelje biti doneta odluka da li će na njima nastupiti samostalno ili u koaliciji sa nekim od stranaka sa kojima su razgovarali u prethodnom periodu.

-Svakako Srpska stranka “Zavetnici” imaće svog kandidata za predsednika Gradske opštine Sevojno, bilo da nastupamo samostalno ili u koaliciji – naveo je on.

Virijević je rekao da će 6. februara u Beogradu biti održana Skupština stranke posle koje će biti formirana i lista za parlamentarne izbore na kojoj će biti i kandidati za poslanike i iz Zlatiborskog okruga. Istakao je da su “Zavetnici” najaktivnija opoziciona stranka u Užicu i da se za mesec dana od kada je kancelarija otvorena ovoj stranci priključilo preko 300 Užičana.

– Opoziciono smo delovali i u pogledu referenduma koji je u našem gradu “uspeo ” sa 180 glasova više za ustavne promene. Bilo je dosta problema, mahinacija i zloupotreba, ali “ne” z akoje smo se zalagali sve vreme je bilo u prednosti – dodao je Virijević izrazivši i ovom prilikom sumnju u regularnost brojanja glasova na referendumu u Užicu za šta su priložili i žalbe RIK-u.

Koordinator rada stranke “Zavetnici” za Zlatiborski okrug kaže da je u Užicu prisutna funkcionerska kampanja od strane vladajućeg SNS-a kroz najavu realizacije niza projekata i ogromne iznose.

– Obećanja uvek stižu pred izbore, projekti i stotine miliona. Ne bežimo da podržimo i u skupštinskom radu dobre projekte, ali na sve ovo obećano na osnovu prethodnog iskustva, spore realizacije projekata i vođenja grada u proteklih deset godina mislimo da su to samo predizborna obećanja- zaključio je on.