Pocetna Kultura „Petlja“ se raspetljava već 31 godinu

„Petlja“ se raspetljava već 31 godinu

1211
0
Podelite

Više puta je nagrađivana a svaka generacija beleži sve ono što čini školski život

Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ je među retkim školama sa dugom tradicijom izlaženja školskog lista. Novi broj „Petlje“ 31.po redu predstavljen je za školsku slavu Savindan. Novinarska sekcija sa glavnim urednikom profesorkom Slađanom Janjić i tehničkim urednikom profesorom Vladetom Pavlovićem pripremila je i ovaj broj na 44 strane. U novom broju pišu kako je korona obeležila njihove živote i kako nestrpljivo iščekuju da mogu slobodno da se zagrle, da ponovo budu svi zajedno. To ih nije sprečilo da pišu o najboljima u svojoj školi po uspehu i po ostvarenim sportskim rezultatima, o nagradama koje je dobio njihov školski list, ali i o priznanjima za učenike i profesore. Učenici ove škole učesnici su i humanitarnih akcija, a u okviru aktivnosti beleže i učešće na tribini vezano za njihovu bezbednost u saobraćaju.Zapisali su i kako su u gradu obeležili drveće, ali i ulepšali svoju školu tako što su odslikali i uredili prostor. U „Petlji“ pišu i profesori o duhovnosti, modi kroz istoriju, o mostovima, buđenju ekološke svesti, zaboravljenom umetniku ali i o putovanjima…

Direktorka škole Danijela Nenadić kaže da „Petlji“ s obzirom da je ove godine izašao 31 broj ne samo da predstavlja tradiciju ove škole nego i dugogodišnji kreativni rad.

-Oko „Petlje“ su okupljeni i učenici i profesori što puno govori i o drugim aktivnostima koje čine život jedne škole. Posebno smo ponosni na nagrade koje je dobila u veoma jakoj konkurenciji tako da je to i pokazatelj kvaliteta našeg lista-naglasila je Nenadić.
Koliko je zahtevan rad na pripremi svakog broja objašnjava tehnički urednik profesor Vlatko Pavlović navodeći da nikada ne znaju kako će sve to izgledati jer zavisi od sadržaja tokom te godine.

-I pored napornog rada svi smo ponosni kada se „Petlja“ pojavi, a dodatno kada dobijemo nagrade. Proteklih godina dobili smo nagradu za najbolju naslovnu stranu ali i nagrade za najbolji učenički list-ističe Pavlović.

Za prošlu godinu kaže da su zbog korone morali da ulože dodatni trud kako bi sadržaji u listu bili interesantniji. Ali najvažnije je da svaki novi broj je i novi lep izazov.