Pocetna Politika Recimo na izborima zbogom propagandi

Recimo na izborima zbogom propagandi

1457
0
Podelite

– Moramo podsetiti građane da su naprednjaci deceniju na vlasti, i postavlja se pitanje šta ih je sprečavalo da do sada realizuju nešto od najavljenih projekata – kaže dr Željko Bacotić, predsednik Gradskog odbora DS-a

Vlast predvođena SNS-om kaže da će voditi pozitivnu predizbornu kampanju. Kako gledate na ohrabrivanje birača od strane vlasti sve učestalijim najavama realizacije niza projekata u Užicu i okolini?

Demokratska stranka uvek će podržati sve investicije koje doprinose razvoju grada i unapređenju života građana, ali ovo što radi trenutna vlast u Užicu je najobičnija propaganda. U maniru njihovog šefa sve se svodi na puka obećanja u kojima se izbacuju nekakve velike cifre eto baš pred izbore. Moramo podsetiti građane da su naprednjaci deceniju na vlasti, i postavlja se pitanje šta ih je sprečavalo da do sada realizuju nešto od najavljenih projekata. Bavili su se samo šminkanjem centra grada, a onda su pred izbore dobili ideju kako realizovati kapitalne projekte.

Najavljena je sanacija klizišta u Koštici od 100 miliona, ulaganja u mesnu zajednicu Turica od 70 miliona, magistralni cevovod u Sevojnu 100 miliona, vrtić na Carini 40 miliona dinara, rekonstrukciju Zdravstvenog centra 80 miliona evra, obilaznicu i tunel Kadinjača 90 miliona evra…

Tročlana „ekipa“ na čelu sa gradonačelnicom koja predvodi raspušteni gradski odbor SNS očigledno ima problem sa realnošću. Jasno je da se tlo drma i da dolazi dan kada će sve izaći na videlo ali ovaj nivo vređanja zdravog razuma prelazi sve granice. Dva meseca pred izbore SNS obećava ulaganje u Užicu od blizu 300 miliona dinara ili preko 2.5 milona evra. Plus ulaganje od 80 miliona evra u rekonstrukciju Opšte bolnice u Užicu. Svako od nas bi bio više nego zadovoljan da se ove stvari realizuju ali ako pogledamo deceniju iza sebe možemo da vidimo koliko je ova vlast nesposobna da bilo šta uradi i dovede do kraja.

Jedan od kapitalnih projekata je i obilaznica i izmeštanje teretnog saobraćaja kroz centar Užica. Koliko je to po vama ostvariv ovaj projekat u doglednom periodu s obzirom na njegovu složenost, dve petlje, most, tunel?

Poslednji put kada je predsednik SNS Aleksandar Vučić gostovao u Užicu rečeno je da će radovi na obilaznici početi u oktobru a sada je februar i svedoci smo da ništa od obećanog nije urađeno u cilju izgradnje obilaznice. Isto je i sa tunelom ispod Kadinjače kao i sa svim ostalim kapitalnim ulaganjima u Užicu. Pa njima je trebalo devet godina da privedu kraju nedovršenu halu sportova u Krčagovu a sada obećavaju kule i gradove. Moram da podsetim da je ova vlast svojim neradom i neznanjem izgubila donaciju od 15 milona evra za izgradnju fekalnog kolektora u Gorjanima i time ugrozila vodotok Đetinje, za koju kažemo da je naše more. Da ne pominjem deponiju Duboko koja je takođe u ogromnom problemu sa odlaganjem otpada ali se o tome ćuti, kao i o svim drugim problemima vezanim za funkcionisanje grada. Predsednik SNS obećava evre i pre i posle izbora ako on pobedi i njegovi poslušnici nemaju drugu ideju već samo copy paste politika. Idemo u pompezna obećanja a kada se izbori završe onda možemo da se opustimo. Kada nas budu pitali za obilaznicu mi ćemo pričati o masnom siru, a kada ne red dođe pitanje o Kliničkom centru Zlatiborskog okruga poslušnici će odgovoriti kontrapitanjem „a kako je Šolak kupio Sautempton!?“.

Šta kao opoziciona stranka predlažete kao prvi korak?

I zato bi narod trebao da dobro otvori oči i uši i prepozna još jednu obmanu koju nam nudi gradonačelnica sa svojom ekipom. Treći april je prilika da se ovoj vlasti konačno kaže zbogom i da se pokuša spasiti bar nešto od onoga što je proteklih 10 godina upropašćeno. Moramo da budemo svesni da ćemo svakog dana biti u sve većem problemu jer ovaj put ne vodi nigde i da će nas naše nečinjenje voditi u sve veći problem. Što pre to shvatimo, biće nam lakše da se prestrojimo i vratimo u pravi kolosek.

Tlo se drma…

Jasno je da se tlo drma i da dolazi dan kada će sve izaći na videlo ali ovaj nivo vređanja zdravog razuma prelazi sve granice. Dva meseca pred izbore SNS obećava ulaganje u Užicu od blizu 300 miliona dinara ili preko 2.5 milona evra.

Obmana

Demokratska stranka će uvek podržati sve investicije koje doprinose razvoju grada i unapređenju života građana, ali ovo što radi trenutna vlast u Užicu je najobičnija propaganda

Hala

Pa njima je trebalo devet godina da privedu kraju nedovršenu halu sportova u Krčagovu a sada obećavaju kule i gradove.