Pocetna GKC Bogat kulturni sadržaj

Bogat kulturni sadržaj

738
0
Podelite

Gradski kulturni centar predstavio je godišnji program koji obuhvata sadržajan kulturni program. Direktor Filip Baralić rekao je da će ove godine biti veći broj kulturnih manifestacija i da će nastojati da ponude veći broj sadržaja ovog tipa kada je reč o bilo kojoj umetnosti, kao i da je u pitanju niz aktivnosti za koje su izdvojena sredstva iz budžeta Grada Užica.

Pored standardnog sadržaja, poput recitatorskih takmičenja i Kulturnog leta, biće i novi program Dečiji kulturni centar koji se sastoji od kreativnih radionica za decu u osnovnim i srednjim školama. Ove radionice osmišljene su u cilju podrške darovitoj deci kako bi stekli nova i unapredili postojeća znanja.

Takođe, u ovoj godini biće realizovani i programi: murala, keramike, klasične gitare, grafike, pozorišnog kostima i maske i na taj način će mladi sugrađani biti posredno upućeni na kulturne manifestacije. Na ovaj način, biće pružena i podrška amaterskom stvaralaštvu i lokalnoj sceni. Direktor je istakao da će ove godine biti obeleženi i značajni datumi, poput Dana primirja u Drugom svetskom ratu praćen izložbom u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, ali i Užički strip susreti kao savremeni izraz koji okuplja strip autore i entuziajste iz cele Srbije.

Član Gradskog veća za društvene delatnosti, Ratko Trmčić, istakao je da Grad Užice podržava plan i program rada Gradskog kulturnog centra u ovoj godini i da se nada da će biti uspešno sproveden. Osvrćući se na program Dečijeg kulturnog centra, kazao je da je saradnja sa direktorima osnovnih i srednjih škola dobra i produktivna u cilju realizovanja kreativnih radionica.