Pocetna Društvo Završetak radova na bazenu do početka sezone kupanja

Završetak radova na bazenu do početka sezone kupanja

561
0
Podelite

U toku prethodne godine otpočela je kompletna rekonstrukcija malog bazena, prikupljena je sva potrebna projektna dokumentacija i dobijena je građevinska dozvola. Urađeni su radovi koji su se ticali rušenja, izgradnje turbina, kompletne izgradnje mašinske sale i kompezacionog bazena. Grad Užice je iz ovogodišnjeg budžeta opredelio još 13 miliona da se izvrši kompletan završetak svih radova.

Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj“, kaže da je tender raspisan i da je za ta sredstva potrebno uraditi kompletno opremanje mašinske sale, kao i da se urade mašinski radovi i elektro-instalacije, filteri i kompletna oprema u celom bazenu. Maksimović dodaje da je deo radova prebačen za ovu godinu i da će se u narednih deset do 20 dana krenuti sa kompletnim završetkom ovih radova, postavljanjem pločica, i da se nakon završetka tendera očekuje da kompletni radovi budu završeni do početka sezone kupanja. Dimenzije bazena su 39 sa 10, a visina od 60 do 90 centimetara. On ističe da su kompletno urađene tribine, da će biti urađena ograda i da je najvažnije da će radovi biti završeni do kraja juna, odnosno, do početka sezone kupanja.

Takođe, i ove godine, kao i prethodnih, biće opredeljena sredstva za uređenje same Plaže, reke Đetinje i fekalne kanalizacije u Turici. Sredstva namenjena za uređenje same Plaže iznose osam miliona. Maksimović se nada da će novi sadržaji omogućiti još bolji i lepši boravak naših sugrađana na Plaži.