Pocetna Kultura U toku art simpozijum „Slikarske duše Istoka“

U toku art simpozijum „Slikarske duše Istoka“

380
0
Podelite

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, u subotu, 19. marta, otvoren je 6 . Međunarodni art simpozijum „Slikarske duše Istoka“ koji će trajati do 27. marta kada će biti postavljena izložba radova nastalih na ovom događaju

Prema rečima organizatora ovog projekta Đorđa Vukadinovića ove godine učestvuje 19 umetnika iz Srbije, Crne Gore i Nemačke, a ostaje žal što zbog trenutne situacije i sukoba na Istoku neće učestvovati umetnici sa tog područja. Kako navode iz Info centra TO Zlatibor, za sedam dana koliko će boraviti na Zlatiboru, umetnici će imati priliku da na planinskoj lepotici potraže inspiraciju za svoje radove. Oni su posebno zadovoljni smeštajem i uslovima za rad, a posebno ih je obradovalo što je „zlatna planina“ još pod snegom, kao i prirodni ambijent u kome se nalazi zgrada Kulturnog centra.

Predstavnik Turističke organizacije „Zlatibor“ Marija Škodrić poželela je dobrodošlicu umetnicima i izrazila uverenje da će kao i prethodnih godina na simpozijumu nastati remek dela kojima će se diviti zlatiborska publika.

Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović.

Ostavite odgovor