Pocetna Sport Šest medalja na dva takmičenja

Šest medalja na dva takmičenja

542
0
Podelite

Prethodnog vikenda održan je Kros Srema, dok je u Valjevu održan Kros Centralne Srbije. Na oba takmičenja učestvovali su predstavnici Atletskog kluba „Užice“ i osvojili šest medalja. Od toga dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Mihajlo Jakšić na oba takmičenja nadmoćno je osvojio prvo mesto odnosno dve zlatne medalje u trkama mlađih pionira na 500 metara.

Milica Žunić osvojla je dve srebrne medalje. U Inđiji je trčala na 800, a u Valjevu na 3.000 metara.

Novi užički talenat Lazar Cukavac istrčao je dve fantastičćne trke u konkurenciji pionira iako ateletiku trenira samo pet meseci. U Inđiji je osvojio drugo na 800, a u Valjevu na 2.000 metara treće mesto.

Na takmičenju je nastupila i Tijana Cukavac.

“Veoma sam zadovoljan nastupom svojih takmičara, kako na Krosu Srema tako i na Krosu Centralne Srbije. Mihajlo Jakšić je u svojim trkama nadmoćno pobedio i dokazao da je u svojoj generaciji jedan od najboljih u Srbiji. Starija juniorka Milica Žunić isrtrčala je dve kvalitetne trke, mada od nje očekujem i veće domete, a za Lazara Cukavca imam samo reči hvale jer je hrabro za jednog početnika istrčao kvalitetne trke što me oduševile. Njegov pristup iako nema dovoljno treninga da se upusti u sportski rat sa atletičarima koji mnogo brže treniraju, moram da pohvalim kao i Tijanu Cukavac koja je solidno istrčala obe trke, ali se vidi da joj nedostaje staž u atletlici jer ona trenira nepunih pet meseci. U narednom periodu nastupićemo na nakoliko trka tako da nam je svaki mesecu u aprilu mesecu popunjen za takmičenja. Ovom prilikom pozivam zainteresovanu decu svih uzrasta da se uključe u sport i dođu da treniraju u Atletski klub „Užice“ jer će putovati na takmičenja u zemlji i inostranstvu i sa dobrim radom postignuti dobre rezultate. Da dodam da je članarina besplatna”, rekao je trener Željko Čeliković.