Pocetna Čajetina Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

674
0
Podelite

Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koja se dodeljuju za preduzetništvo i stvaralaštvo, dobilo je 17 preduzetnika i pojedinaca iz Zlatiborskog okruga.

Ninko Tešić, predsednik kompanije “Impol Seval” iz Sevojna dobio je priznanje za strateški menadžment, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović za razvojne projekte Zlatiborskog okruga i društvenu delatnost, a generalni direktor MPP Jedinstvo iz Sevojna Mića Mićić za životno delo.

Priznanje je pripalo i vlasnici preduzeća “Artos” iz Kosjerića Jadranki Jevtanović za tradiciju i postojanost u radu, a v.d. direktorki Zdravstvenog centra Užice Nataši Gagović za izuzetne rezultate u borbi protiv pandemije kovid 19.

-Hvala što ste prepoznali da Zdravstveni centar Užice radi u ovako teškom vremenu, planiramo da idemo dalje, pred nama je projekat revitalizacije bolnice koji će obuhvatiti izgradnju još 60.000 metara kvadratnih i tehnološko opremanje-, navela je Gagović zahvalivši i svim saradnicima, menadžmentu, direktorima organizacionih jedinica i svim zaposlenima u Zdravstvenom centru kojih je oko 4.000.

Direktoru Mokrogorske škole menadžmenta Srđanu Janićijevicu priznanje je pripalo za nova znanja i jačanje veza nauke i privrede, direktoru Užice-gasa Milanu Sekuliću za stabilan energetski sektor i kvalitet usluge, dok je Dragan Subotić, generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno lider održivog razvoja i konkurentnosti.

Nadežda Gavrilović, urednica dopišništva RTS u Užicu dobitnica je priznanja za angažovano informisanje i lepotu javne reči, generalni direktor “Prvog partizana” iz Užica Dobrosav Andrić kao lider održivog razvoja, dok je vlasnik kompanije “Inmold” iz Požege Goran Janković dobitnik priznanja za razvoj IT tehnologije i njene primene u praksi.

Predsedniku Udruženja Užičana u Beogradu Milošu Tucoviću pripala je diploma i zlatnik sa likom Kapetan Miše Anastasijevića za očuvanje običaja, tradicije i duhovnosti užičkog kraja.

“Biti među nagrađenim stvaraocima, uglednim ličnostima, privednicima, ambasadorima današnjim dobitnicima daje snagu, viziju, ideju i duh koji podstiče na nove izazove i da budemo još više angažovani sa ogromnim znanjem, optimizmom i energijom šireći veru i nadu kroz nastupe kako bi ojačali prosperitet našeg okruga i naše zemlje”, kazao je Tucović čije Udruženje iduće godine proslavlja stogodišnjicu postojanja.

Direktoru “Agro eko voće” iz Arilja Božu Jokoviću priznanje je dodeljeno za najbolji agrar u region i mokrogorcu Zoranu Iliću za najboljeg partnera u regionu.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ispred Kulturnog centra Zlatibor, primio je prizanje za prezentaciju kulturne i turističke ponude Zlatiborskog okruga, direktorka JP “Gold gondole” Bojana Božanić za unapređenje turističke ponude, a hotel “Buket Zlatibor” sa Zlatibora za vrhunski kvalitet i komfor.

Ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva uz dodelu priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” organizuje se u okviru projekta “Put ka vrhu” koji je nastao pre 22 godine sa idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, a od 2016. godine projekat se realizuje i u Republici Srpskoj.

Nosioci projekta su “Media Invent” i Novosadski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine i privredne komore Srbije, Unija poslodavaca Srbije i lokalne samouprave.