Pocetna Društvo Počela letnja sezona

Počela letnja sezona

797
0
Podelite

Počela letnja sezona vožnje vozom „Nostalgija“ u MTK „Šarganska osmica“. Veliko interesovanje putnika, uglavnom iz Srbije, ali ima i stranaca

Od 31. marta, kada je počela letnja sezona na pruzi uskog koloseka u Turističko-muzejskom komleksu „Šarganaska osmica“ u Mokroj Gori, pune su obe vožnje čuvenim vozom „Nostalgija“ tokom redovnih polazaka u 10,30 i 13,30 časova na relaciji Mokra Gora- Šargan Vitasi – Mokra Gora. Većina putnika su domaći turisti, mada ima i stranaca, na primer sredinom protekle sedmice bili su prisutni turisti iz Indije.

Letnja sezona traje do 31. oktobra, a od 15. juna do 31. avgusta, osim ova dva, biće uveden još jedan redovan polazak u 16,10 časova. Cena karte na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora za odrasle je 1.000, a za decu do 14 godina 500 dinara. Osim redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati fakultativne polaske voza iz stanice Mokra Gora.

Prema rečima Aleksandre Milutinović, upravnice MTK „Šarganska osmica“, veliko je interesovanje za boravak u Mokroj Gori koja je početkom decembra prošle godine od strane Generalne skupštine Svetske turističke organizacije UN proglašena za najbolje turističko selo sveta. Najviše zainteresovanih, što je i logično, s obzirom da pandemija virusom korona još uvek nije završena, je iz Srbije, ali su svoj dolazak najavili i strani turisti, među kojima i verni ljubitelji železnica iz Poljske.

U MTK „Šarganska osmica” navode da je sve dobro pripremljeno za predstojeću sezonu, od vagona, lokomotiva, restorana u Mokroj Gori i na Jatarama, smeštajnih kapaciteta Konačišta „Osmica” koja raspolaže sa oko 60 ležajeva. Trenutno se pored stanice Mokra Gora oprema i šest bungalova sa zasebnim ulazima, od kojih će četiri biti otvoreni za prvomajske praznike, a sredstva za to je obezbedilo preduzeće „Infrastrukture železnica Srbije“.