Pocetna Sport Nove medalje za karatiste

Nove medalje za karatiste

826
0
Podelite

U nedelju 17.aprila 2022.god. u Raškoj je održan Kup Uže Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore, kao i Trofej Raške za mlađe uzrasne kategorije.

Karatisti Karate kluba „Užice“ostvarili su zapažene rezultate. Ekipa juniorki, u sastavu Aleksandra Rogić, Petra Gajić i Bojana Karaičić, zauzela je treće mesto. U pojedinačnim nastupima, kod mlađih seniorki do 50 kg, Lidija Trmčić osvojila je bronzanu medalju, dok je kod juniorki preko 59 kg, Petra Gajić, posle dve pobede zaustavljena u finalu i zauzela drugo mesto.

Bojana Karaičić, kadetkinje preko 54 kg, takođe posle dve pobede, poražena je u finalu i tako zauzela drugo mesto. Luka Bakić kod juniora do 76 kg, osvojio je bronzanu medalju.

Na „Trofeju Raška“ osvojene su tri medalje. U konkurenciji 2012 klasa D zlatnu medalju osvojio je Maksim Jojić, kod nada 2010 apsolutni nivo Sergej Kurćubić osvojio je srebro, dok je kod poletarki 2013 klasa D bronzu osvojila Jovana Jović.

Karate klub „Užice“ u subotu 23.aprila 2022.godine u sportskoj dvorani „Veliki park“ organizuje tradicionalni međunarodni turnir „Užički pobednik 2022“ na kome se očekuje učešće preko 300 takmičara iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.