Pocetna Društvo Muzička radionica studenata za decu vrtića

Muzička radionica studenata za decu vrtića

778
0
Podelite

Studenti Pedagoškog fakulteta u Užicu sa smera vaspitač organizovali su muzičku radionicu u okviru projekta “Mi smo deo prirode“ za decu u vrtiću „Zeka. Mališani su imali priliku da uporede virtuelni svet sa mobilnim telefonima i računarima u odnosu na cveće i igru u prirodi.

Jelena Ćirković, studentkinja četvrte godine rekla je da smo protekle dve godine zbog pandemije koronavirusa svi smo bili izolovani što se odrazilo i na decu.Ona su puno vremena provodila u zatvorenom prostoru uz ekran tako da je većina pasivna i nerado igraju i pevaju.

Studentkinja Danica Borisavljević dodala je da su uvođenjem projektnog modela rada podstakli mališane vrtića „Zeka“ da se više druže, ali i da duže vremena borave napolju.

Maja Ćalić, autorka projekta navela  je da ono što izdvaja Pedagoški fakultet i vrtiće u Užicu je timski rad koji se godinama razvija.To predstavlja i podstrek za školovanje kvalitetnog kadra studenata, budućih vaspitača.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović podsetila je da saradnja Pedagoškog fakulteta i predškolske ustanove traje dugi niz godina, sa željom da ubuduće bude sve intenzivnija i sadržajnija.

-Naša prednost u gradu u odnosu na ostale je što imamo fakultet koji obrazuje kadar vaspitne struke. Studenti tokom školovanja imaju mogućnost da se kod nas konkretno sretnu sa radom u grupi i mogućnostima da upoznaju decu predškolskog uzrasta. Oni su aktivno uključeni i u mnoge aktivnosti u našoj ustanovi-istakla je Jovanović.

Posle radionice u vrtiću studenti i profesori su u pratnji vodiča Turističke organizacije Užice posetili Stari grad i upoznali se sa znamenitostima tvrđave i budućim planovima u okviru nastavka radova.