Pocetna Čajetina Zlatibor bez ABA lige

Zlatibor bez ABA lige

820
0
Podelite

Košarkaši „Zlatibora“ nisu uspeli da se izbore za treću utakmicu doigravanja za plasman u ABA ligu. Čajetinci su poraženi i u drugom meču baraža od ekipe „Borca“, na svom terenu, rezultatom 87:66.

Gosti su zasluženo sačuvali status učesnika elitnog regionalnog takmičenja, jer su i u revanš meču slavili pobedu, ubedljiviju od one u prvom meču odigranom u Čačku.

Već u prvoj deonici susreta košarkaši „Borca“ stekli su deset poena prednosti – 17:7. Igrači „Zlatibora“ su uspeli da u drugoj četvrtini preokrenu rezultat, ali je to bilo nedovoljno za konačni trijumf.

Odluka o pobedniku pala je u trećem delu utakmice kada su igrači čačanskog tima došli do 17 poena prednosti, a u jednom trenutku razlika je iznosila i 25 poena, što je bilo nedostižno za „Zlatibor“.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš domaćih Tadija Tadić sa 22 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Marko Pecarski sa 16 poena.

„Borac“ će se i u narednoj sezoni takmičiti u ABA ligi, dok „Zlatibor“, i pored istorijskog rezultata i osvojene ABA 2 lige, nije uspeo da se plasira u viši rang, zbog ograničenog broja mesta za timove iz Srbije.