Pocetna Društvo A na vašaru i leteći zmajevi

A na vašaru i leteći zmajevi

1285
0
Podelite

Đurđevski vašar u organizaciji JKP “Bioktoš” pao je u pravo vreme, kada su penzije i plate desetog u mesecu. Duž Međaja reka kupaca i tezge prodavaca na kojima ima svega od igle do lokomotive, pa čak i letećih zmajeva koji okupiraju dečju maštu.

Najjeftinije veš i čarape i ovoga vašara najčešće su kupovani artikli. Jer šest pari pamučnih čarapa za 200 dinara ne treba propustiti. Ukoliko želite da vaš dečak ponese dres sa likom Mesija to košta 1500 dinara.

Od alata, burgijica, brusilica i ostalih potrepština za rad, gumene čizme po tražnji nemaju premca. Par košta 1500 dinara i za poljoprivredne i druge radove se zaista isplate. Tik pored njih su i tuš-baterije, a o ceni i kvalitetu valja razmisliti.

Već pomenuti igračke-zmajevi koštaju 500 dinara koliko i praheri za čišćenje tepiha. A ukoliko želite da potvrdite svoje kulinarsko umeće dve varjače čekaju na vas za samo 100 dinara. Za održavanje higijene kuhinje tu su i sunđeri, deset komada za 100 dinara.

Kućni ljubimci zahtevaju posebnu negu i oprema za njih ponekad nije ni malo jeftina. I za njih na vašaru ima svega, a kožne ogrlice za pse su od 200-350 dinara.

Đurđevski salon nameštaja Užičane očekuje na Međaju u pravcu plaže i kako nam rekoše kupci jednog kauča valja se ponoviti, nema veze što je slava prošla.

Bašte i terase čekaju doterivanje. I za to su se pobrinuli prodavci na Đurđevskom vašaru sa prelepim surfinijama u punom cvatu od 100 dinara koliko su i muškatle.