Pocetna Društvo Radovi na cevovodu i ambulanti u Sevojnu

Radovi na cevovodu i ambulanti u Sevojnu

812
0
Podelite

“Ulaganja u zdravstvo jesu nacionalni priorotet ali i jedan od naših glavnih priorieta, jer zdravlje Užičana nama je na prvom mestu. To pokazujemo svim aktivnostima u prethodnom periodu ali i planovima i projektima koje ćemo tek realizovati”, istakla je posle obilaska radova na rekonstrukciji Zdravstvene ambulante u Sevojnu gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ona je podsetila da je iz budžeta grada opredeljeno oko 9 miliona dinara i da je ovo prva ozbiljna rekonstrukcija od izgradnje tog objekta u okviru koje će biti zamenjena stolarija, urađena fasada, zamenjen deo krova i urađena drenaža. Rekonstruišu se toaleti i osvežava unutrašnji prostor a u narednom periodu radiće se na obezbeđivanju dodatnih sredstava za unutrašnju stolariju i podove.

“Posebno mi je zadovoljstvo što danas mogu da najavim i da ćemo zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane EU PRO+ programa ući u komletnu rekonstrukciju ATD-a ( Dispanzera za plućne bolesti ) u Užicu na koju se takođe čeka godinama. Ukupna vrednost tog projekta procenjena je na oko 440 hiljada evra, uz učešće grada od oko 260 hiljada evra. Očekujemo potpisivanje ugovora a nakon toga uslediće i ostale neophodne procedure.

Pored svih najavljenih ulaganja u naše zdravstve ustanove od strane republike i resornog ministarstva, težimo da kao lokalna samouprava u skladu sa mogućnostima i sami doprinesemo što višem nivou kvaliteta zdravstvenih usluga i mnogo boljim uslovima kako za pacijente, tako i za zaposlene”.

Gradonačelnica je zadovoljna i dinamikom radova na rekonstrukciji magistralnog cevovoda, koje izvodi preduzeće MPP Jedinstvo Sevojno.

“Grad Užice i JKP “Vodovod” izdvojili su 80 miliona dinara za ove radove. Njihovim završetkom rešiće se dugogodišnji problem ne samo građana Sevojna već i svih privrednika jer smo u prethodnom periodu često imali pucanje cevi i probleme u vodosnabdevanju”.

Kako je istakao tehnički direktor MPP Jedinstvo Sevojno Zoran Radibratović, za mesec dana koliko traju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže završeno je 40% trase.

“Prvi deo je završen od raskrsnice do ambulante u dužini od preko 600m2, postoji još jedan nastavak u dužini od oko 300m2, sa druge strane 1800m2 magistralnog cevovoda je završeno, što je više od 50%. Ovaj rok koji smo dali za završetak magistralnog cevovoda do 30. juna biće ispoštovan sa naše strane. Sledi nam dogovor sa JKP “Vodovod” sa kojim imamo izuzetnu saradnju, vezano za rešavanje tehničkih detalja u pogledu kasnijih priključaka i eventualnih tačaka preklapanja”.

Duško Ljujić direktor JKP “Vodovod” podseća da se pored magistralnog cevovoda postavlja se i cevovod promera fi 100 u istoj dužini, tako da je praktično reč o duplom poslu o jednom trošku.

“Izrada novog cevovoda usloviće produžetak postavljenog roka jer će biti potrebno dodatno vreme da sve kućne priključke i sve ulične odvojke prebacimo na novopostavljeni fi 100 cevovod. Ipak treba naglasiti da će, što se tiče vodovodne mreže, ova ulica biti kompletno završena i neće biti potrebe ništa raditi narednih bar 50 godina. Ovo je jedan od najvećih poslova koji se rade nakon fabrike vode u celom gradu, jer je reč o izuzetno zahtevnom poslu”.

Važno je naglasiti i da će se vodosnabdevanje odvijati nesmetano, jedino će objekti na dan prebacivanja na novoizgrađenu mrežu biti privremeno isključeni. Na celoj trasi dugoj oko 2km ima oko 60 priključaka.