Pocetna Društvo Gradonačelnica u Staparima sa meštanima

Gradonačelnica u Staparima sa meštanima

827
0
Podelite

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima obišla je radove na asfaltiranju putnih pravaca u mesnoj zajednici Stapari i razgovarala sa meštanima. Kako je istakla, direktni razgovori sa građanima, najbolji su način da se sagledaju njihovi problemi i zajedno sa njima nađu najbolja rešenja.

“Vrednost radova na ovoj i još jednoj deonici koja će biti asfaltirana narednih dana je oko 3,5 miliona dinara, ali to neće biti sve jer će radovi biti nastavljeni i po ovogodišnjim ugovorima. Međutim ono što moram da naglasim je da nismo danas ovde samo zbog puteva koji se asfaltiraju, tu smo i da sa meštanima razgovaramo o svim drugim problemima koji ih muče ali i da čujemo njihove predloge i sugestije. Želimo da zajedno stvaramo što bolje uslove za život na selu, i da na najbolji mogući način iskoristimo potencijale svake mesne zajednice”, istakla je gradonačelnica.

Prema njenim rečima i ova mesna zajednica ima veliki potencijal jer se u blizini nalaze Staparska banja i novoizgrađeno neolitsko naselje koje će uskoro biti u funkciji.

“To je šansa za razvoj seoskog turizma, razvoj poljoprivrede i stvaranje uslova za ostanak i povratak mladih ljudi. Mi ćemo se truditi da obezbedimo neophodna sredstva i nedostajuću infrastrukturu a meštane pozivam da se i sami uključe i da svojim angažovanjem, inicijativama i predlozima pomognu da u narednih par godina uradimo mnogo više”, zaključila je gradonačelnica.

Milisav Mlađenović, meštanin dodaje da pored Staparske banje i neolitskog naselja ovde postoji još nekoliko značajnih istorijskih i turističkih lokaliteta

“Zbog toga nam je neophodna putna infrastruktura, na kojoj se nije mnogo radilo u nekom prethodnom periodu”, naglašava Mlađenović.

Desimir Lukić je među retkima koji su se odlučili da život u gradu zamene životom i radom na selu.

“Ovde živim sa suprugom i dvoje male dece, bavim se stočarstvom, put nam je bio zaista neophodan i zato se od srca zahvaljujem gradonačelnici. Imam kuću u gradu i sve uslove da tamo živim, ali moja je želja da živim upravo ovde i želim da moja deca idu ovde u školu”,kaže Lukić.

Gradonačelnica je ovom prilikom posetila i domaćinstvo Slobodana Gredeljevića, čija se porodica takođe odlučila za život na selu, a prihode ostvaruje isključivo od poljoprivrede.

Narednih dana biće asfaltiran još jedan putni pravac na deonici Jasike-Železnička stanica u dužini od oko 400 metara, čime će biti završeni radovi po ugovorima iz prošle godine u ovoj mesnoj zajednici. Po završetku tenderske procedure udruženim sredstvima grada i meštana radovi će biti nastavljeni u sklopu ovogodišnjih ugovora.