Pocetna Ekonomija Rade Ljubojević ponovo potpredsednik PKS

Rade Ljubojević ponovo potpredsednik PKS

440
0
Podelite

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) na sednici održanoj 30. maja poverila je dosadašnjem predsedniku Marku Čadežu novi petogodišnji mandat. Na predlog predsednika PKS, skupština je poverila nove mandate i dosadašnjim potpredsednicima: Radu Ljubojeviću, vlasniku Sirogojno company, Zoranu Vujoviću, vlasniku kompanije TMF 2005, Zoranu Matijeviću, suvlasniku IM Matijević, Miroljubu Aleksiću, vlasniku Alko grupe, Nebojši Šaranoviću, direktoru kompanije Kappa Star Limited, Nikoli Petroviću, direktoru kompanije Eco Energo group i Milovanu Kociću, vlasniku kompanije Yumis.

Marko Ćadež u poseti “Prvom partizanu” 2017. godine

-Živimo u potpuno novom svetu punom izazova i nepredvidivosti koji traži i novu ulogu privredne komore. Promene počinjemo od sebe samih -poručio je Čadež posle reizbora i ukazao da inflacija, skuplji novac, skupa energija i hrana, stalna kriza, globalni izazovi sa kojima je suočena i domaća privreda, podrazumeva novu ulogu komore i suštinsku reorganizaciju ljudskih resursa, procesa rada, usluga i udruženja po meri promenjenih okolnosti u kojima se privreda kreće.

Čadež je ukazao na pet ključnih aspekata kao okvir za prilagođavanje i odgovor na globalnu nepredvidivost. To su korišćenje komparativnih prednosti Srbije u proizvodnji hrane, jačanje lokalnih i regionalnih lanaca snabdevanja uz snažnije uključivanje mikro, malih i srednjih preduzeća, diversifikacija izvora snabdevanja energentima, unapređenje obrazovnog sistema u skladu sa potrebama privrede, kao i nastavak procesa regionalne ekonomske integracije sa ciljem unapređenja ekonomija i smanjenja tenzija na Zapadnom Balkanu.

Ostavite odgovor