Pocetna Čajetina Uspešni učenici na brojnim takmičenjima

Uspešni učenici na brojnim takmičenjima

1348
0
Podelite

Pored takmičenja u znanju, učenici su pokazali i svoj pesnički talenat i sportske veštine

Učenici OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini su, uprkos prethodnim školskim godinama koje nisu bile jednostavne za rad, zadržali takmičarski duh i u tekućoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate. Uspešno su pokazali da znanje ne posustaje pred bilo kakvim preprekama. Bilo je odličnih rezultata na opštinskim i okružnim nivoima, na smotrama i konkursima. Posebno su se istakli učenici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima.

Savo Vujović, učenik 7. razreda IO na Zlatiboru, učestvovao je, uz podršku svoje nastavnice Jelene Turudić, na Republičkom takmičenju iz Geografije. Ove godine ljubav prema maternjem jeziku predstavile su učenice sedmog razreda Mina Radibratović i Tatjana Božović (Republičko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada“ u Sremskim Karlovcima), dok su na Republičkom takmičenju iz Srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću školu predstavljale Anđela Knežević, Mina Radibratović i Nikolina Todorović. Za oba takmičenja pripremale su se sa svojim nastavnicama Srpskog jezika Ksenijom Bojović i Jelenom Marinković.

Nisu izostali ni rezultati iz prirodnih nauka. Učenici 6. razreda Petar Lekić i Mihailo Šućurović, koje su podržali nastavnici Slobodan Lazović i Milivoje Bogdanović, učestvovali su na Republičkom takmičenju iz Fizike, a Petar je osvojio treće mesto. Stefan Ćirović i Luka Borić učestvovali su na Republičkom takmičenju iz Biologije, u pratnji nastavnica Snežane Tučić i Zorice Milosavljević. U ovu školu nedavno je došla Marijam Fomina, koja je uspela da u novoj sredini pokaže svoje znanje. Marijam je učestvovala na Republičkom takmičenju iz Biologije, a na Republičkom takmičenju iz Ruskog jezika osvojila je drugo mesto u specijalnoj kategoriji, uz podstrek svoje nastavnice Ane Nonin Janković.

Novak Đurović, učenik 6.razreda predstavljao je školu na Državnom takmičenju „Misliša“, na koje se iz cele Srbije plasiralo samo šest učenika 6.razreda. U matematičkim razmišljanjima ga podržava nastavnik Vlade Smiljanić.

Vanja Vulović je svoj pesnički dar predstavila na 44. Limskim večerima dečije poezije u Priboju, gde je osvojila prvu nagradu, u izboru od preko 300 pesama iz Srbije i Crne Gore. Vanju je u pisanju podržala nastavnica Srpskog jezika Jagoda Jeremić.

Đaci ove škole su i uspešni sportisti, a ova godina im je donela jedno državno prvenstvo. Naime, ekipa OŠ „Dimitrije Tucović“ učestvovala je na takmičenju u snoubordu na Staroj planini i postala državni prvak. Pod rukovodstvom nastavnika Marka Kutlešića na takmičenju su nastupili: Mina Stanković, Marta Mirković, Ilija Pantović, Petar Borić, Milena Bujišić, Mina Radibratović, Mićo Udovičić, Mia Radibratović.

Milka Vasiljević, direktorka škole u Čajetini, kaže da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima, posebno što se i ove godine radilo u izmenjenim uslovima, a i prethodna godina nije bila laka. Učenici su pokazali veliku odgovornost, predanost i volju za radom, što je moralo rezultirati ovakvim uspehom. Drago joj je što i nastavnici koje su pripremali učenike i učenici znanje shvataju kao neprevaziđenu vrednost, koja odoleva svim iskušenjima.
Jagoda Jeremić/ D. Cvijović