Pocetna Društvo Jedna od 100 uspešnih poslovnih žena

Jedna od 100 uspešnih poslovnih žena

3822
0
Podelite

Ova akcija ima za cilj da pruži podršku ženskom preduzetništu i ohrabri ih u poslovanju

Pošta Srbije proglasila je pobednice prvog nacionalnog konkursa “100 uspešnih poslovnih žena”, pod sloganom “Najbolje tek dolazi” i tako se pridružila inicijativi i planovima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada.

Užičanka Violeta Tomašević, vlasnica i direktorka Predškolske ustanove Školica Kockica u Užicu izabrana je kao jedna od 100 uspešnih poslovnih žena u Srbiji. Prijavu za konkurs poslale su Ivana Ilić, prva zaposlena u vrtiću, Sanja Tomašević i roditelji koji su zadovoljni boravkom svoje dece u vrtiću. Više stotina žena bilo je prijavljeno na konkurs od kojih je izabrano 100 pobednica, po odluci komisije koju su činile Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, predsednica komisije i članice Draginja Đurić, Intesa Sanpaolo i Ivana Soković, Kompanije „Dunav osiguranje“.

Cilj ovog konkursa je da žene izađu iz senke i da se vidi njihov doprinos u društvu jer su majke, nosioci celog domaćinstva i uspešne u poslu.Tim povodom priređen je prijem u Palati Srbija a nagrade je uručila ministarska Tatjana Matić.

-Ova nagrada je za mene veoma važna jer se 19 godina bavim ovim poslom. Imamo roditelje koji kod nas dovode prvo, pa drugo i treće dete jer su zadovoljni boravkom u vrtiću. Trudom, timskim radom i organizacijom posla je postignut uspeh. Svake godine imamo nešto novo i svaki novi korak koji napravimo je samo deo puta razvoja naše ustanove- rekla je za „Vesti“ Violeta Tomašević, vlasnica i direktorka Školice Kockice i jedna od 100 uspešnih žena u Srbiji.

Naša sagovornica ističe da je nagrada podsticaj da se napreduje ubuduće. Nisam očekivala nagradu, ona je još jedan korak napred, ali mi je drago što je neko primetio i vrednovao naš višegodišnji trud i rad.

Pošta Srbije je konkurs “100 uspešnih poslovnih žena” namenila ženama preduzetnicama, osnivačima i zakonskim zastupnicama malih preduzeća iz cele zemlje sa ciljem da pomogne u promociji ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i pozicioniranje na nacinalnom tržištu roba i usluga.

Za njih će Pošta obezbediti nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja kroz besplatan oglasni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije predstavljanjem u brošuri koja će biti dostupna bez naknade korisnicima poštanskih usluga, onlajn brošuri, na monitorima u poštama, na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Važno je da se žene podrže u poslovanju, kako bi bile samostalne i ekonomski nezavisne.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navela je da podaci o ženama u biznisu u Srbiji nisu ohrabrujući, zbog čega je akcija poput ove koju je organizovala Pošta Srbije, značajna jer utiče na javnost, ali i podržava i ohrabruje žene.

Stručni tim ŠKOLICE KOCKICE

Mala škola za velike ljude počela je sa radom 2004. godine po ideji osnivača i direktorke Violete Tomašević. Tokom dugogodišnjeg rada ŠKOLICA KOCKICA je ispratila generacije zadovoljne dece, a njeni prvi polaznici su sada već mladi i uspešni ljudi. Zahvaljujući pouzdanosti i kvalitetu rada, zadobila je veliko poverenje Užičana a 2017. godine dobija i podršku Grada Užica, verifikaciju Ministarstva prosvete i postaje prva privatna predškolska ustanova u našem gradu. Kvalitet ustanove godinama grade stručni vaspitači koji sa ljubavlju rade svoj posao. Zahvaljujući preduzetničkom umeću direktorke i timskom duhu zaposlenih, danas je ŠKOLICA KOCKICA uspešna sa velikim brojem polaznika u moderno opremljenom prostoru.