Podelite

Tradicionalno predstavnici grada Užica priredili su prijem za vukovce, đake generacije i nagrađene učenike na republičkim takmičenjima iz osnovnih i srednjih škola i dodelili im nagrade za postignuti uspeh u školovanju.

Vukovu diplomu stekla su 64 učenika iz osnovnih i 39 iz srednjih škola od kojih je najviše iz Užičke gimnazije i Osnovne škole „Dušan Jerković. Ukupno je na prijemu nagrađeno oko 180 učenika koji su pored Vukove diplome osvojili i nagrade na takmičenjima.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obraćajući se najboljim učenicima poručila je da – treba da uče za život. Pred vama je još mnogo iskušenja i napornih dana ali vam želim da
budete među onima koji bez obzira na okolnosti uspevaju da izvuku maksimum i da postanete uzor svojim vršnjacima i čitavom društvuu. Ali da budete i ponos vaših roditelja, prijatelja i
Grada Užica-.

Gradonačelnica je svima uručila knjige a posebna nagrada pripala je Anđeli Prodanović.Ona je od dobila laptop jer je ne samo đak generacije Užičke gimnazije već je osvojila brojne nagrade i
priznanja.

Ona se zahvalila u ime nagrađenih učenika govoreći o odrastanju, školovanju i donetim važnim životnim odlukama.

-Ipak verujem da nam je škola pružila ono najvažnije, sposobnost da kritički razmišljamo, stojimo iza svog stava ali i da saslušamo druge. Pitamo kada nešto ne znamo- istakla je Anđela iznoseći i svoje stavove o temama koje se tiču mladih.

Na prijemu smo pitali i druge učenike za njihovo školovanje i buduće planove.

Milica Vermezović, đak generacije Ekonomske škole navodi da su joj tokom školovanje bile najlepše vannastavne aktivnosti koje su im omogućile napredak pored svega što su radili na časovima. Učili su jedni uz druge, a njeni planovi su da upiše Ekonomski fakultet u Beogradu.

Stefan Stjepić, vukovac Užičke gimnazije rekao je da oni nisu najreprezentativnija generacija jer zbog korone dve godine nisu osetili sve lepote školovanja. Ali za odličan uspeh trud je neophodan, redovno učenje i suočavanje sa problemima. Pokušaće da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i to softversko inženjerstvo i informacione tehnologije.

Dimitrije Joković,vukovac Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu kaže da je postati – vukovac malo teško. Najteža mi je bila matematika ali sam uspeo da i tu imam peticu. Planiram
da upišem Gimnaziju ili Tehničku ali mi je važno da to bude informatika ili računarstvo.

Martina Ćirković,odlična učenica Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“osvojila je brojne nagrade iz klavira. Ove godine je sa Ivom Jaraković i Simonom Filipović osvojila prvu nagradu na republičkom takmičenju iz kamerne muzike.

– Posvetiću se muzici jer su mi svi u porodici muzičari, tako da planiram da upišem Muzičku akademiju u Kragujevcu -.

Na kraju prijema usledilo je zajedničko fotografisanje najboljih užičkih učenika.