Pocetna Društvo Od danas ponovo radi Gold gondola

Od danas ponovo radi Gold gondola

730
0
Podelite

Zlatiborska „Gold gondola“ će, posle više od mesec dana pauze zbog radova na novim sadržajima, ponovo poceti sa radom danas, 20. juna. Glavni novitet ove turstičke atrakcije predstavljaće novih 18 kabina.

Za izvođenje radova izabran je period godine u kojem je manja posećenost Zlatibora, čime bi se umanjio njihov uticaj na generalno interesovanje turista za gondolu. Prema rečima direktorke ovog preduzeća, Bojane Božanić, suočili su se sa ogromnim interesovanjem posetilaca ali i meštana za ponovni početak rada gondole.

„Iako smo počeli sa radom pre samo godinu i po dana, postigli smo rekordne brojke po pitanju posećenosti. Ipak, želeli smo da povećamo kapacitete i da smanjimo gužve. Obimni radovi su bili na terenu, zajedno sa partnerima iz Francuske. Podigli smo i nivo zaštite na poslednjoj stanici, prostor je lepši za putnike, a i sigurniji za zimski period. Sprovodimo testove opterećenja kabina, kao i postavljanje optičkih kablova. Naglasila bih da nam je u tim visinskim radovima pomogla i gosrka služba spašavanja“, rekla je Božanić.

Osim novih kabina, u planu je uvođenje i određenih digitalnih sadržaja u kabine, poput radio prijemnika i televizijskih ekrana. Poseban akcenat daće se i na korisnike društvenih mreža, tj. dodatno vreme posvetiće se fotografisanju nekih od lokacija vidljivih sa trase gondole.

„Za digitalizaciju nam je neophodno da odlučimo na koji način ćemo napajati kabine strujom, da li kroz baterije ili solarne panele. Zanimljiva mesta za slikanje za korisnike Instagrama svakako će biti novitet u ponudi, a pokušaćemo i da vodimo o evidenciju o učestalosti dolazaka posetilaca gondoli, gde će biti i nekih nagrada“, dodaje Božanić.

Gondola će početi sa radom u 11 časova. Radno vreme će biti do 16 časova, a poslednja vožnja sa Tornika od 17. U toku sezone će biti produženo radno vreme, uz mogućnost uvođenja i noćnih vožnji.