Pocetna Društvo Šesta manifestacija „Tesla na Đetinji“

Šesta manifestacija „Tesla na Đetinji“

535
0
Podelite

Otvaranjem izložbe „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“ koju je 8. jula priredio Gradski kulturni centar Užice u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, počela je ovogodišnja, šesta manifestacija „Tesla na Đetinji“ koja je trajala i 9. i 10. jula, na platou ispred hidrocentrale „Pod gradom“ na gradskoj plaži.

Prema rečima Organizatora užičkog Udružnja „Tesla na Đetinji“, manifestacija je izazvala veliko interesovanje, tako da je imala blizu 2.000 posetilaca

Tokom „Otvorenih vrata“, a u okviru manifestacije „Tesla na Đetinji“, zainteresovani građani i posetioci Užica su 9. jula od 10 do 20 časova uz pratnju kustosa  mogli razgledati hidrocentralu „Pod gradom“.

Na video – bimu  prikazivan je film o nastanku hidrocentrale, a na platou ispred nje užičke slikarke su stvarale svoja dela.

Publika je mogla da vidi i izložbu „Dve lepotice – centrale na Đetinji“, a od 17 časova dipl. inž. elektrotehnike Goran Marjanović, veliki poznavalac dela Nikole Tesle, govorio je na temu „U Teslinom svetu“ i demonstrirao rad Teslinog generatora i Teslinog jajeta.

U nedelju,10. jula, održan je mini koncert komozitora, gitariste i aranžera Užičanina Mladena Pecovića.