Pocetna Sport Srebro za Radišića u Češkoj

Srebro za Radišića u Češkoj

245
0
Podelite

Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je drugo mesto na paraatletskom mitingu u Olomecu u Češkoj u disciplini bacanje čunja sa rezultatom 29,39m.

Zbog jakog vetra Radišić nije mogao da ostvari najbolji rezultat, kao ni ostali takmičari jer su dostizane daljine i za po tri metra manje.

„Drago mi je da sam doživeo i najgore uslove koji mogu da me zadese na bacalištu i odlično sam se snašao u njima. Bogatiji sam za ogromno iskustvo i nadam se da me ovakvo vreme neće zadesiti sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Parizu,“ kaže čajetinski sportista koji će trenirati do kraja meseca pre pauze od 20 dana. Potom će uslediti pripreme za novu sezonu u kojoj će najpre biti takmičenje Ivasove igre u Portugalu tokom novembra. Nova godina će se otpočeti mitinzima u Srbiji i Hrvatskoj na kojima će se brusiti forma za glavni cilj, Svetsko prvenstvo koje se u prestonici Francuske održava od 8. do 17. jula.

„Ova sezona je bila jako duga i iscrpljujuća, hvala Bogu pa je prošla bez povreda. Dosta toga sam naučio i bogatiji sam za iskustvo takmičenja koja su iza mene a pre svega mislim na situacije na koje ne mogu da utičem kao što su vetar i temperatura zbog lepka. Smatram da u skedeću sezonu ulazim doista psihički jači i sapemniji, a velike zasluge za to ima moj trener Ivana Zuber,“ zaključuje Aleksandar Radišić koji sezonu završava na trećem mestu Svetske rang liste.

Ostavite odgovor