Pocetna Politika Nedopustivo poskupljenje vode

Nedopustivo poskupljenje vode

511
1
Podelite

Za užički Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici, nedopustiv je predlog Vodovda za poskupljenje vode.

“Da li stranka i ljudi koji vladaju gradom poslednjih 10 godina, misle da je za njihovu nestručnost i nesposobnost u vođenju javnog preduzeća kakvo je Vodovod, dovoljno samo da poviču poskupljenje i da sve bude rešeno?

Nikoga od njih ne zanima odakle građanima novac da plate svakodnevna poskupljenja, počev od osnovnih životnih namernica, goriva, komunalija..

Juče smo videli tragikomičnu vest da je direktor Vodovoda tražio povećanje cene vode za građane Užica, iako je rukovodstvo Vodovoda početkom godine reklo da je na bazi analize vrha preduzeća, ustanovljeno da događaj izazvan pandemijom virusa kovid 19 neće uticati na poslovanje preduzeća u 2022 godine. Direktor je sebi dozvolio takav luksuz da upoređuje cenu vode sa cenom maline!??

Zanima nas zašto nije spomenuo da su gubici na vodovodnoj mreži 54%, da li su za to krive cene materijala? Zamislite da pomenuti malinari imaju gubitke pri branju maline od 54%, na šta bi to ličilo i šta bi zaradili. Direktor bi trebalo da objasni, kako je moguće da preduzeće kojim rukovodi, u jednoj godini potroši skoro 2 miliona dinara na telefone, oko milion dinara na poštarinu, TV pretplatu i reklamiranje, 394 hiljade dinara na reprezentaciju, kao i preko 3 miliona rezervisanih sredstava za sudske sporove! Da li sve te troškove treba da pokrivaju Užičani?

Takođe je nejasno, zašto preduzeće koje je poslovalo u dobiti, traži povećanje cene, i šta bi tek trebalo da očekujemo od preduzeća, gubitaša? Ne bi nas čudilo, da rat u Ukrajini utiče na cenu vode u Užicu, jer to je postao glavni izgovor i opravdanje, vladajuće stranke,za nenormalne skokove cena!

Od direktora očekujemo da izađe pred građane Užica, i da odgovori šta je urađeno na unapređenju usluga u vodovodu, kakve su uštede napravljene i kakve su racionalizacije primenjene? Ako direktor ne ume da raspolaže dodeljenim budžetom, ako nije sposoban da obavlja funkciju direktora, bez udara na budžet građana Užica, Zavetnici traže da podnese ostavku!” navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici.

1 komentar

Ostavite odgovor