Pocetna Fudbal Ponesi knjigu i dođi na staidon

Ponesi knjigu i dođi na staidon

1989
0
Podelite
foto: arhiva

Dva fudbalska kluba u Srbiji koja razdvajaju čak tri ranga takmičenja odlučila su da pokažu da dobre ljude u fudbalu ništa ne može razdvojiti, štaviše, odlučili su da pokažu snagu fudbala na sjajan način, nesvakidašnjom akcijom.

Sloboda iz Užica, član Prve lige Srbije, ugostiće na stadionu „Radomir Antić“ u nedelju od 18 časova beogradsku ekipu FK Miljakovac koja nastupa u poslednjem rangu takmičenja, popularnoj „beton“ ligi, ali ekipu poznatu po organizovanju humanitarnih akcija. Na terenu će se u nedelju naći i unuk legendarnog Radomira Antića, koji će nastupiti u dresu Slobode.

Ono što ovaj meč izdvaja od svih do sada viđenih jeste što će se ulaz na ovaj meč „kupovati“ – knjigom. Da, dobro ste pročitali. Svaki gledalac koji u nedelju sa sobom na stadion ponese knjigu koju želi da donira Zdravstvenom centru u Užicu, moći će da posmatra duel između dva tima i tako pomogne ovu dobrotvornu akciju.

Sve knjige koje se sakupe tokom nedeljne akcije doniraće se Zdravstvenom centru u Užicu, regionalnom centru, koji zbrinjava pacijente svih uzrasta, te je poželjno poneti sa sobom i ozbiljnu literaturu, ali i onu za najmlađe pacijente, kako bi im se boravak u zdravstvenoj ustanovi skratio na kvalitetan i lep način.

Simboliku ovog meča još većom će učiniti nastup 18-godišnjeg Radomira Antića juniora, unuka nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije, koji će nastupiti u dresu Slobode na stadionu koji nosi ime njegovog dede.

Sloboda iz Užica se ove sezone vratila u savezni rang takmičenja i nastupaće u Prvoj ligi Srbije, što sa svojom organizacijom i infrastrukturom, pogotovo stadionom i zaslužuje. Travu stadiona „Radomir Antić“ u Užicu na kojem je igrala i reprezentacija Srbije osetiće i fudbaleri Miljakovca, najaktivnijeg humanitarno-fudbalskog kolektiva u Srbiji i nema sumnje da će to za ove momke iz najnižeg ranga takmičenja biti posebna čast.

Takođe, posebnu draž svemu daće i akcija koja se organizuje i nadamo se da će veliki broj knjiga za Zdravstveni centar u Užicu biti sakupljen tokom nedeljnog susreta.

Meč se igra na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu u nedelju u 18 časova.