Pocetna Bajina Bašta Bajinobaštanin podigao iz sindikalnog fonda skoro 50.000 evra

Bajinobaštanin podigao iz sindikalnog fonda skoro 50.000 evra

1094
0
Podelite

Pipadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u Užicu, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili si S.L. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

S.L. se tereti da je, kao zaposleni u službi finansija jednog preduzeća u Bajinoj Bašti koji obavlja poslove obračuna zarada, kao i poslove blagajnika u fondu solidarnosti sindikata, u periodu od 30. januara 2019. godine do 15. oktobra 2020. godine, podigao sa tekućeg računa fonda solidarnosti sindikata ukupno 5.650.000 dinara, koristeći blanko naloge za isplatu sa falsifikovanim potpisom ovlašćenog lica, saopštio je MUP.

Na taj način, on je, kako se sumnja, oštetio fond solidarnosti sindikata, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i isti će uz krivičnu prijavu biti doveden Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije radi saslušanja Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.