Pocetna Društvo U toku prijavljivanje za popisivače

U toku prijavljivanje za popisivače

770
0
Podelite

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine. Prijavljivanje traje od 22. jula do 5. avgusta, a popis će se sprovoditi od 1. do 31. oktobra ove godine. Zainteresovani građani se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku: stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.
Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača je od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine i u vreme obilaska terena pred popis i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena obavlja se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Uslovi koje kandidat treba da ispuni su da je državljanin Republike Srbije, da ima prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, da je najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, da ima stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Potrebno je i da svaki kandidat poznaje rad na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata.

Sa izabranim kandidatima zaključuje se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca).

Rang lista kandidata koji se pozivaju na predaju dokumentacije i testiranje objavljuje se 10. avgusta 2022. godine na sajtovima Zavoda (stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs) na kojima zainteresovani o svemu mogu naći i detaljnije informacije.