Pocetna Društvo Dan i slava Gradske opštine Sevojno

Dan i slava Gradske opštine Sevojno

701
0
Podelite

Svečanom sednicom, lomljenjem slavskog kolača i uručenjem nagrada najuspešnijim učenicima i mladim Sevojničanima u raznim oblastima stvaralaštva, obeležen je Dan i slava Gradske opštine Sevojno, Sabor Svetog arhangela Gavrila.

U ime domaćina goste je najpre pozdravio predsednik Skupštine Gradske opštine Sevojno Nikola Gogić koji je Sevojničanima čestitao dan lokalne samouprave i slavu i poželeo im dobro zdravlje i sreću.

Predsednica Gradske opštine Mirjana Đurić poželela je sugrađanima srećan Dan opštine i slavu Svetog arhangela Gavrila, koji je vesnik dobrih vesti i dodala da se kreće u rekonstrukciju najnaseljenijeg dela gradskog jezgra, centra Sevojna i „Kruga“ koji će promeniti ambijent i u toku je prikupljanje ponuda za radove, gradnju fontane i nabavku novih žardinjera. Sevojničani će uskoro imati i video-bim sa planiranim kulturnim sadržajima u narednih mesec dana a užički GKC će biti velika podrška u realizaciji
sadržaja.

– Ulice Sevojna su jedno veliko gradilište, u toku je izgradnja magistralnog cevovoda od dva kilometra. Glavni cevovod je završen i u toku je faza priključenja sekundarne mreže i sve završeno do 15. septembra posle čega sledi asfaltiranje kompletne trase kuda je cevovod prošao – rekla je Đurić navodeći i da je u toku postavljanje javne rasvete u Ulici Braća Nikolić.

Uz čestitke Sevojničanima za dan i slavu gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da je gradska vlast sa svojim aktivnostima u Sevojnu prisutna svakodnevno i podsetila je da je završena rekonstrukcija sevojničke zdravstvene ambulante, opredeljena sredstva za gradnju čeličnom cevovoda i dodala da će očekivanja građana Sevojna biti ispunjena.

U Staroj školi, odnosno sevojničkom Kulturnom centru povodom Dana opštine i slave mladima koji su postigli izuzetne rezultate uručene su nagrade, a za sportiste iz Sevojna koji su zablistali na MOSI igrama u Novoj Varoši biće upriličen poseban prijem.

Andrej Kovačević, nastavlja master studije hemije u Ženevi gde će biti narednih 18 meseci.

– Moje polje istraživanja je hemijska biologija koja se bavi primenom novih hemijskih tehnika i znanja u razumevanje biologije i medicine. Ima tu mnogo stvari da se otkrije koje su korisne, recimo novih lekova – ispričao nam je Andreј.

Anastasija Pavlović je đak generacije i kapiten KK „Sevojno“, treća na republičkom takmičenju iz španskog jezika i prva na okružnom, iz srpskoj jezika prva na okružnom, iz hemije druga na okružnom….

– Upisala sam Filološku gimnaziju i za sada imam mnogo ideja, I mogu reći da svaka pažnja mladima kao i ova nagrada mnogo znači jer nas ohrabruje da nastavimo dalje – kaže Anastasija.

Povodom Dana opštine Sevojnu se održava i prigodan program u Kulturnom centru Sevojno. Nastupio je pop hor G.L.A.S. sa svojim maestralnim izvođenjem pesama prikazan film o košarkašima Užica koji su deo njegove istorije “Zlatna godina užičke košarke” , traje izložba Radoice Puzovića sa radovima u kamenu i drvetu.

– Većnik za poljoprivredu Milеnko Marković (SPS) danas nije želeo da komentariše zahtev
opozicionih Zdrave Srbije i SRS koje su zatražile njegovu ostavku pozivajući se na zapisnik sa sednice Veća i reči da „nije radio ništa u prethodnom mandatu“.

Predsednica opštine Đurić na pitanje novinara odgovorila je da njoj zvaničan zahtev za smenu nije stigao kao ni sevojničkom rukovodstvu.

– Nisam pozvana da govorim o radu većnika za poljoprovredu u prethodnom mandatu, jer nisam bila njen deo. Kada bude zvanično upućena ta inicijatva onda ćemo predlog koji dolazi iz opozicije razmotriti – navela je Đurić.