Pocetna Društvo Za užičke prvake školski pribor i po deset hiljada dinara

Za užičke prvake školski pribor i po deset hiljada dinara

1759
0
Podelite

Grad Užice, za 666 učenika, koji 1. septembra polaze u prvi razred, obezbedio je školski pribor i po deset hiljada dinara.Taj iznos uvećan je u odnosu na prošlu godinu, kada su đaci prvaci dobijali po pet hiljada dinara. Iz gradskog budžeta za ovu nameno izdvojeno je više od sedam miliona dinara.

I ova, kao i sve ostale mere koje se realizuju imaju za cilj podršku roditeljstvu i povećanju nataliteta. Svakoj novorođenoj bebi sleduje 10 000 dinara i autosedište uz besplatnu obuku za montažu istog  u Crvenom krstu Užice.

Majkama trećeg i svakog sledećeg deteta u porodici sleduje i po 55 000 dinara nezavisno od toga da li su u radnom odnosu, a nezaposlene porodilje dobiće i dodatnih 55 000 dinara. U užičkim vrtićima treće i svako sledeće dete ima pravo na besplatan boravak i prioritet pri upisu. Takođe rodititelji sa troje i više dece dobijaju užičku porodičnu karticu, čijim korišćenjem ostvaruju brojne popuste za određene  usluge u ustanovama javno sektora i kupovinu robe široke potrošnje u privatnom sektoru.