Pocetna Društvo DR BACOTIĆ: NADAM SE OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI

DR BACOTIĆ: NADAM SE OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI

4735
0
Podelite

Predsednik Gradskog odbora DS u Užicu dr Željko Bacotić i njegov advokat Mirko Filipović
dogovorili su se sa postupajućim sudijom da sudu dostave pisanu odbranu u vezi sa prekršajnom prijavom u vezi blokade saobraćajnice prošle godine kod Ložioničkog mosta.

Bacotić kaže da nije u pitanju saobraćajni prekršaj, već protest na šta imamo pravo po Ustavu i nada se da će sud to uvažiti.

– Građani, kao i ja, iskoristili smo to pravo, zahtevajući da se kompaniji Rio Tinto zabrane sve aktivnosti u vezi sa istraživanjem i eksploatacijom litijuma u Srbiji – rekao je Bacotić posle dogovora o dostavi pisane odbrane na koju svako ima pravo.
Njegov advokat Filipović očekuje da će dr Bacotić biti oslobođen odgovornosti, jer nije učninio nikakav prekršaj navodno ,,zbog ometanja saobraćaja” i očekuje sa sud sasluša i policajce koji su podneli prekršajni nalog.

Dr Bacotiću su policajci u ranim jutarnjim časovima 4. decembra prošle godine, pre početka blokade, dolazili u njegov porodični stan i kako je tada svedočio upozorili ga da ne ide na protest i preneli mu poruku „odozgo iz Beograda da se okane opozicionih aktivnosti i blokada“.

Policija je tokom prošlogodišnjih blokada podnela Prekršajnom sudu podnela 72 naloga protiv učesnika protesta u Užicu, Čajetini i Bajinoj Bašti, podatak je tog suda.