Pocetna Društvo SAOPŠTENJE SSP-a

SAOPŠTENJE SSP-a

447
0
Podelite

Samo 24 časa nakon što je izjavio 14.10. da će grejna sezona početi na vreme , direktor užičke toplane Branko Filipović je, već sutradan 15.10. saopštio Užičanima da se grejna sezona odlaže za kraj oktobra zbog predloženih mera štednje i povoljnih vremenskih prilika.

Građani Užica se osećaju prevareno i ogorčeni su gradskom odlukom o odlaganju sezone
grejanja za koju sve glasnije komentarišu da je stranačkim poslušnicima tako naređeno iz Beograda. Na društvenim mrežama se poziva na građansku neposlušnost u vidu bojkotovanja plaćanja računa za grejanje ili proteste na ulici.

Vlast ne može očekivati da građani, koji struju plaćaju tokom cele godine, ne pribegnu
alternativnim rešenjima za zagrevanja prostorija, a sve to obesmišljava samu odluku i svrhu štednje. Uz postojeća poskupljenja hrane na dnevnom nivou, plate i penzije koje su ispod svakog civilizacijskog minimuma, stavljati građane pred svršen čin da sa porodicama borave u ledenim stanovima i šalju decu u hladne škole i vrtiće,previše je čak i od ove vlasti, od koje smo do sada navikli na sve, osim na normalan život.

Zato apelujemo na gradsku vlast da grejna sezona krene što pre, po prvobitnom obećanju
građanima i da se ne čeka kraj oktobara, jer lokalnoj samoupravi na prvom mestu bi trebalo da budu interesi građana Užica, a ne direktive iz Beograda.

GrO SSP Užice