Pocetna Društvo ČETIRI MEDALJE ZA KARATISTE

ČETIRI MEDALJE ZA KARATISTE

617
0
Podelite

Prethodni vikend u Čačku održano je Prvenstvo Srbije u karateu za kadete i juniore, kao i
Trofej Srbije za mlađe seniore. Takmičari Karate kluba „Užice“ ostvarili su inzvaredan uspeh, osvojivši četiri medalje.

U subotu je nastupao Pavle Ristović u konkurenciji juniora preko 76kg. Posle dve sjajne pobede, poražen je u polufinalu, da bi u borbi za treće mesto uspeo da savlada takmičara iz Kule i osvoji bronzanu medalju.

Drugi dan takmičenja blistale su devojke. U konkurenciji mlađih seniorki do 50kg, bronzanu medalju osvojila je Lidija Trmčić. Ekipa Karate kluba „Užice” u konkurenciji kadetkinja u sastavu Bojana Karaičić, Jovana Pejić, Stefanija Irić i Sandra Gavrilović osvojila je bronzanu medalju. U prvom kolu su bile slobodne, u drugom je pobeđena ekipa ,,Hajduka” iz Kule, da bi u polufinalu izgubili meč od “Žandarmerije” iz Beograda. U borbi za medalju pobeđena je ekipa ,,Studentski grad” iz Beograda.

U kategoriji kadetkinja do 61kg najuspešnija je je bila Bojana Karaičić. U veoma jakoj
konkurenciji, osvojila je zlatnu medalju, pobedivši četiri meča. Pobeđene su takmičarke iz
,,Hajduka” iz Kule, ,,Viteza” iz Beograda, da bi u veoma neizvesnom i uzbudljivom finalu
pobedila takmičarku iz KK ,,Žandarmerija” iz Beograda.

U konkurenciji kadetkinja do 47kg sjajan nastup su imale Jovana Pejić i Sandra Gavrilović. Iako najmlađe u kategoriji, uspele su da pariraju starijim i iskusnijim takmičarkama. Poražene su u mečevima za medalju, tako da su zauzele peto i šesto mesto.

Veoma uspešan vikend za naš klub i grad. U veoma jakoj konkurenciji, u svim kategorijama, uspeli smo da osvojimo četiri medalje. Sjajni su bili i Bojana i Pavle u svojim kategorijama. Borili su se do poslednjeg atoma snage i na kraju uspeli da ostvare odlične rezultate – rekao je trener Miloš Ršumović.