Pocetna Društvo GRADONAČELNICA U RAVNIMA I KRVAVCIMA

GRADONAČELNICA U RAVNIMA I KRVAVCIMA

458
0
Podelite

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima danas je obišla školu u Krvavcima, u kojoj su nedavno završeni radovi na energetskoj sanaciji. Gradonačelnica je obišla i nekoliko putnih pravaca u Ravnima i razgovarala sa meštanima tog užičkog sela.

Posle obilaska škole u Krvavacima, inače izdvojenog odeljenja OŠ “Aleksa Dejović” gradonačelnica je istakla da je veoma zadovoljna, jer kako je istakla ova škola pre samo par meseci izgledala je mnogo drugačije.

-Zahvaljujući projektu švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i energetike u okviru kog je urađena sanacija tri škole i jednog vrtića vrednog 1,8 miliona evra, danas smo u prilici da se uverimo da su uslovi za boravak učenika i nastavnog osoblja odlični. Pored toga u momentima energetske krize kada nam je svaka ušteda značajna ovde će se i višestruko uštedeti u odnosu na prethodne godine. Kroz pomenuti projekat zamenjena je stolarija, urađena spoljna izolacija i instaliran je novi kotao za grejanje. U toku i su radovi na parternom uređenju za koje je grad izdvojio sredstva. Upravo ova škola može biti dobar primer onoga što želimo da uradimo u svim seoskim školama i čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju.

Prema njenim rečima cilj je u seoskim školama obezbediti što bolje i jednake uslove kakvi su u školama u gradu.

-Ali mi želimo da odemo i korak dalje, pa ćemo u narednom periodu uraditi analize u svim seoskim mesnim zajednicama i u dogovoru sa roditeljima razmotriti gde postoji potreba za otvaranjem vrtića. Prvi ćemo već naredne godine imati u Karanu, ali se nadamo da će ih biti mnogo više. Pre svega nadamo se većem broju dece a naša je obaveza i dužnost da im obezbedimo što bolje uslove za odrastanje i školovanje, zaključila je gradonačelnica Užica.

I poseta Ravnima deo je već ustaljenih aktivnosti u okviru kojih se kroz obilazak sela i direktan razgovor sa meštanima predstavnici gradskog rukovodstva upoznaju sa njihovim problemima.

-Znamo da je to u većini slučajeva putna infrastruktura , ali sam sigurna da ćemo kroz par godina govoriti i na mnoge druge teme, jer se iz godine u godinu radi sve više putnih pravaca i sve su brojnija naša sela u kojima privodimo kraju taj veliki posao. Radili smo i radimo i dalje i ovde u Ravnima gde je tokom protekle dve godine asfaltirano 10 putnih pravaca a u ovoj meštani su po svojim zahtevima i udruženim sredstvima sa gradom dobili još 7 asfaltiranih puteva. Oko 10 miliona dinara vredni su radovi na putnoj infrastrukturi u ovoj godini i ono što takođe moram da pomenem je da smo još tri miliona dinara opredelili za rekonstrukciju i asfaltiranje mosta u centru sela. Opredelili smo i oko milion dinara za nabavku i ugradnju novog kotla za grejanje u osnovnoj školi.

Milivoje Ojdanić, meštanin Ravni ističe da je veoma zadovoljan jer je kako kaže na pola godine do penzije dočekao asfalt.

-Znam da ne možemo svi odjednom dobiti asfalt i da se radi svuda, zato sam zadovoljan urađenim i nadam se da ćemo naredne godine završiti ovaj put. Imamo dobru struju, vodu, telefon a sada i put. To je ono osnovno što nam je potrebno. Sve drugo su manje investicije i lakše ćemo ih realizovati.

Gradonačelnica se meštanima zahvalila na strpljenju, razumevanju i dobroj saradnji i pozvala ih da i dalje svojim idejama i predlozima a u saradnji sa gradom, unapređuju uslove za život u ovoj mesnoj zajednici.