Pocetna Društvo ZAVETNICI: HITNO IZGRADITI AZIL ZA PSE

ZAVETNICI: HITNO IZGRADITI AZIL ZA PSE

640
0
Podelite

Srpska stranka ,,Zavetnici“ zahteva od užičke gradske vlasti hitnu gradnju azila za pse, jer je Grad Užice za kazne i penale za ujede pasa ove godine platio preko 40 miliona dinara
U obraćanju gradonačelnici Užica ,,Zavetnici“ navode:

-Nadamo se da ste svesni činjenice da su čopori pasa lutalica preplavili grad i da često za svoju teritoriju imaju igrališta i druge lokacije na kojima boravi veliki broj dece. Veliki broj puta su građani Užica bili svedoci čopora pasa koji se šetaju samim trgom. Do kraja avgusta meseca ove godine prijavljeno je 67 napada pasa lutalica na domaće životinje i podneto je čak 216 prijava građana zbog ujeda pasa, stoga nije nikakvo čudo što se građani Užica ne osećaju bezbedno. Takođe vam je poznato da naš grad troši ogromna sredstva na ime naknada oštećenima zbog ujeda pasa, a na sve to azil u Požegi ne može da odgovori zahtevima u pogledu smeštajnih kapaciteta, kao i radne snage. Imajući u obzir sve prethodno navedeno od vas zahtevamo sledeće:

– U Užicu je neophodno izgraditi azil za pse, gde bi psi bili prihvatani, sterilisani i čipovani,
– U azilu se mora postupati humano prema psima i moraju se ispoštovati zakoni koji regulišu zaštitu životinja,
– Uspostaviti nadležne službe koje bi trebalo da vrše kontrolu vlasničkih pasa,
– Izdvojiti sredstva i osmisliti programe za podizanje svesti o sterilizaciji i udomljavanju pasa,
– Primenu već postojećih propisa kojima su predviđene kazne za one koji napuštaju ili vode neadekvatnu brigu o psima.

Zahtevamo hitno rešavanje ovog problema i izgradnju azila za pse, jer je grad Užice samo po osnovu raznih kazni i penala ove godine platio preko 40 miliona dinara. Ta sredstva su i više nego dovoljna za izgradnju azila – navodi se u saopštenju koje potpisuje, Aleksandar Milić, predsednik Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici.