Pocetna Društvo ODRŽANI POSLOVNI SUSRETI

ODRŽANI POSLOVNI SUSRETI

386
0
Podelite

Privrednici BiH i Srbije iz prehrambenog sektora, 15. novembra, na Zlatiboru, imali su priliku da ostvare direktnu saradnju na B2B susretima koje je oranizovala Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem
Energis.

-Imali smo posetu velikog broja firmi iz BiH i Srbije, tako da planiramo da u narednom periodu organizujemo nove poslovne susrete za metalsku i drvnu industriju – rekao je Almin Mališević, direktor projekta ENHANCE.

Organizatori se nadaju da će se zahvaljući direktnim poslovnim susretima u narednom periodu izroditi novi ugovori, a ono što je bitno da firme mogu da osiguraju kvalitet po pristupačnim cenama.


-Stalni smo učesnici prekograničnih susreta koji organizuju komore u okviru projekta. Nadamo se da ćemo uspostaviti dalju saradnju sa firmama koje su učestvovale na poslovnim susretima iz BiH. Cilj nam je da plasiramo naše proizvode na tržište BiH – kaže Jovan Kovačević, predstavnik užičke firme „Biozrnce“.

Poslovni B2B susreti održani su u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno telo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Rada Popović