Pocetna Društvo DVODNEVNA RADIONICA U GORAŽDU

DVODNEVNA RADIONICA U GORAŽDU

264
0
Podelite

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa partnerima, Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom Energis, organizovala je dvodnevnu radionicu 23 i 24. novembra u Goraždu o razvoju prekograničnih proizvoda

-Naš cilj je bio da putem kombinacije predavanja i praktičnih vježbi pružimo podršku razvoja prekograničnih proizvoda odnosno usluga, te da učesnici dođu do novih saznanja o poboljšanju svojih kapaciteta, koje će im omogućiti dalje inovacije i komercijalizaciju kao i saradnju prekograničnih područja Srbije i Bosne i Hercegovine – navodi direktor projekta Almin Mališević.

Na radionici je prisustvovalo preko 20 učesnika iz malih i srenjih preduzeća iz područja Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.


-Ovđe sam došla prije svega da steknem nova poznanstva, iskustva, da čujem različita mišljenja o poslovanju od starijih kolega, te uspostavljanje prekogranične saradnje sa drugim kompanijama. Ovim putem želim da pozovem privrednike da se uključe u ovakve radionice, i da dožive prelijepo iskustvo koje će sigurna sam unaprijediti njihov rad – navodi učesnica radionice Amina Kadirić.

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Rada Popović